Πρωτιά Στεργίου στην ΠΕΔΑ

Συγκεκριμένα, στις εκλογές της περασμένης Τετάρτης ο ανεξάρτητος συνδυασμός του Δ. Στεργίου συγκέντρωσε 9 έδρες, ενώ ο συνδυασμός του Ν. Σαράντη (ΠΑΣΟΚ) 5. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 4 έδρες, το ΚΚΕ 1, και ο Γ. Ιωακειμίδης 4 αν και κατέβηκε μόνος του. Απέμειναν 2 έδρες αλλά επειδή υπήρχε ισοψηφία στην τελευταία θέση, σύμφωνα με τον Κανονισμό οι 2 έδρες κληρώθηκαν μεταξύ των συνδυασμών. Κερδισμένοι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που έφθασαν οι έδρες τους 5 και 2 αντίστοιχα. Αν ψήφιζε ο Ψινάκης η μία έδρα θα πήγαινε στον Στεργίου (σ.σ.: είχε δηλώσει ότι θα στηρίξει τον ανεξάρτητο συνδυασμό του) και η άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ο συνδυασμός του Δ. Στεργίου θα είχε διψήφιο αριθμό εδρών στο 25μελές ΔΣ της ΠΕΔΑ.

Ο Ηλίας Ψινάκης πήγε να ψηφίσει με 15 λεπτά καθυστέρηση (σ.σ.: στις 19.15 ενώ οι κάλπες έκλεισαν στις 19.00) και δεν του επετράπη να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Τώρα θα γίνουν ζυμώσεις για να εκλεγεί προεδρείο. Και το θέμα είναι ποιοι θα συνεργαστούν με ποιους. Αν συνεργαστούν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Ιωακειμίδης μπορούν να βγάλουν προεδρείο. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις προεδρείο χωρίς τη συμμετοχή του Δ. Στεργίου δεν μπορεί να υπάρξει.

Στην ίδια ψηφοφορία εξελέγησαν και οι εκλέκτορες για το Συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο θα αναδείξει τη νέα ηγεσία της Ένωσης. Τα αποτελέσματα δίνουν σαφές προβάδισμα στον Γ. Πατούλη που εξασφάλισε σημαντικό αριθμό εκλεκτόρων. Οι εκλογές της ΚΕΔΕ όμως ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί. Λείπουν οι εκλέκτορες από 2-3 Περιφερειακές Ενώσεις που θα αναδειχθούν τις επόμενες μέρες.


Σχολιάστε εδώ