Ποιο πλεόνασμα 2,9 δισ. ευρώ;

Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

* Με το καλημέρα του 2015, το προσχέδιο του προϋπολογισμού προαναγγέλλει 1,735 δισ. ευρώ νέους φόρους. Συν 400 εκατ. ευρώ κόψιμο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και 459 εκατ. ευρώ μείωση των δαπανών ασφάλισης, περίθαλψης και κοινωνικής προστασίας, που θα πρέπει να τα πληρώνουν οι πολίτες αν θέλουν να έχουν γιατρό, φάρμακα, νοσοκομείο και κάποια συνταξούλα.

Πάμε παρακάτω, με τα ήδη συμβαίνοντα, αυτά δηλαδή που βιώνουμε:

* Στα 15,8 δισ. ευρώ έχουν φθάσει ως τώρα οι νέες οφειλές, μέσα στο 2014, ενώ 2.245.000 φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 67,66 δισ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν και είναι με το ένα πόδι στη φυλακή. Αυτό κι αν είναι πλεόνασμα…

* Πάνω από 1.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπόρεσαν να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ! Άλλο πλεόνασμα αυτό… Ενώ στις 100.000 έχουν φθάσει οι προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ.

* Περισσότερα από 7 δισ. ευρώ χρωστάει το Δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, που αν είχαν πληρωθεί πολλές επιχειρήσεις δεν θα είχαν βάλει λουκέτο. Και όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας τα 7 δισ. είναι πολλαπλάσια από το πλεόνασμα (με λογιστικές αλχημείες) των 2,9 δισ. ευρώ του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

* Τους… επενδυτές δεν τους φοβίζει το να έρθει ο Τσίπρας. Ούτε περιμένουν να δουν να βγαίνει λευκός καπνός από τη Βουλή, που θα δείχνει ότι βρέθηκαν οι 180, για να έρθουν να βάλουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα. Ήδη αγοράζουν ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ εξοχικά σε όμορφες περιοχές της χώρας μας. Με 40% και περισσότερο κάτω από την αξία τους έχουν αγοράσει εξοχικά κυρίως σε νησιά των Κυκλάδων (Μύκονο και Σαντορίνη), στην Κρήτη, στη Ρόδο και στην Κέρκυρα. Το πρώτο εξάμηνο έγιναν αγορές συνολικού ύψους 117,4 εκατ. ευρώ.

* Στη Νάπολη, όπου παρουσιάστηκαν οι επιδόσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ΕΕ, βγήκαν τα… άπλυτά μας στη φόρα για το πόσο… καλά καταφέραμε να καταστρέψουμε μέσα σε πέντε χρόνια τις δικές μας ΜμΕ. Η Ελλάδα κατατάσσεται στη χειρότερη θέση. Έχασε το 27% των θέσεων απασχόλησης που δημιουργούσαν οι ΜμΕ και το 33% της προστιθέμενης αξίας που παρήγαν, ενώ ο αριθμός τους μειώθηκε κατά τουλάχιστον 200.000! Και όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, που παραβρέθηκε στη συνάντηση της Νάπολης, «οι προοπτικές ανάκαμψης είναι αναιμικές», ενώ τα μέτρα που πάρθηκαν με οδηγό την… εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ (για την οποία πληρώσαμε 1.000.000 ευρώ περίπου) «έφεραν τις μικρές επιχειρήσεις και την πραγματική οικονομία σε καθεστώς ασφυξίας»!

Κατά τα άλλα, ο προϋπολογισμός του 2015 θα έχει πλεόνασμα, σύμφωνα με τα κιτάπια του υπουργείου Οικονομικών… Σχολιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ επισημαίνει «την απουσία μέτρων και ελαφρύνσεων που θα ενισχύσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση».

***

Πάρτι στο Μαξίμου…

στήσανε μόλις η ΕΛΣΤΑΤ τούς ενημέρωσε ότι η ανεργία υποχώρησε… Μόλις 0,3%! Έπεσε στο 26,4%. Σε πόσους αντιστοιχεί αυτό το 0,3%; Το ότι οι άνεργοι έχουν φθάσει κοντά στο 1.500.000 ούτε που τους ανησυχεί, κανένας από τους κυβερνώντες δεν έχασε τον ύπνο του…

Έχει ληξιπρόθεσμα και το Δημόσιο…

που έχουν λήξει από το 2012, μόνο που για τον εαυτό του χειροπέδες δεν προβλέπονται, ούτε πρόστιμα και προσαυξήσεις, ούτε να κάτσει στο σκαμνί και να φάει κάποια χρόνια φυλακή. Αυτά ισχύουν μόνο για τον λαουτζίκο. Εδέησε προχθές το υπουργείο Οικονομικών να πληρώσει 800.000.000 ευρώ από τα 7 δισ. ευρώ που χρωστάει στην Αγορά και βγήκε να θριαμβολογήσει ότι πέφτει ρευστό στην Αγορά. Δεν ρώτησε βέβαια πόσα μαγαζιά δεν θα είχαν βάλει λουκέτο αν τα χρωστούμενα προς τις επιχειρήσεις είχαν πληρωθεί πριν από δύο χρόνια.

Υπάρχει Θεός…

κυρία Μέρκελ. Το μεγάλο κακό που έκανες στις άλλες χώρες, με την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή, που οδήγησε μέχρι και σε αυτοκτονίες (κοντά στις 6.000 έχουν φτάσει ως τώρα), κτυπάει την πόρτα σου. Οι γερμανικές εξαγωγές έπεσαν στο 5,8%, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από το 2009. Η ύφεση κτυπάει την πόρτα σας. Έρχεται η σειρά σας… αγαπητή Άνγκελα. Όλα εδώ πληρώνονται…


Σχολιάστε εδώ