Παρτ τάιμ…

Εργατοπατέρες Μαυρογιαλούροι…

Ενδοσυνδικαλιστικές κόντρες στην Εθνική Τράπεζα. Η εκεί ΔΑΚΕ, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιάννης Κανατσέλης, ξιφούλκησε κατά του προεδρείου, αφήνοντας σκληρά υπονοούμενα. Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Τα τζάκια της Εθνικής… και η μούργα» λέει: «Αντί να διαπραγματευτούν για τα δικά μας συμφέροντα, διαπραγματεύτηκαν για τα δικά τους με απόλυτη επιτυχία. Πρώτοι σε προαγωγές, σε αναβαθμίσεις, σε διορισμούς και τοποθετήσεις. Τύφλα να ‘χουν οι Μαυρογιαλούροι μπροστά στο μαγαζί που έστησαν οι εργατοπατέρες μας». Ακόμη, διατυπώνονται βαριές αιχμές για πολύ χρήμα, με το ερώτημα «πόσο και πού άραγε;», και η ανακοίνωση καταλήγει: «Όχι στους αφερέγγυους σφετεριστές της εντολής μας», ζητώντας την «παραίτηση εδώ και τώρα όλων των εμπλεκομένων σε αδιαφανείς διαδικασίες “συνδικαλιστών”»!

Πρόγραμμα για ημέτερους στον ΟΑΕΔ;

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον ΟΑΕΔ, που αφορούσε την κάλυψη 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας και πλήρους απασχόλησης και απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 25 έως 66 ετών.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με καταγγελίες δεκάδων ενδιαφερομένων, οι οποίοι προσπαθούσαν από το πρωί να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, το σύστημα του ΟΑΕΔ ήταν για αρκετές ώρες εκτός λειτουργίας, ενώ όταν επιτέλους επανήλθε, πληροφορήθηκαν εμβρόντητοι πως καλύφθηκαν και οι 5.000 θέσεις εργασίας!

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ ενημέρωσε πως η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και μέσα σε λιγότερες από πέντε ώρες καλύφθηκαν από 4.156 επιχειρήσεις. Πώς εξηγείται λοιπόν δεκάδες αιτούντες να βρίσκουν το σύστημα εκτός λειτουργίας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα; Το καλύτερο που έχει να κάνει η διοίκηση του Οργανισμού είναι να δώσει στοιχεία σχετικά με τις εταιρείες οι οποίες κάλυψαν τις θέσεις, αλλά και την ώρα που έγιναν δεκτές οι αιτήσεις των συγκεκριμένων εταιρειών…

Θεριεύουν ανεργία και μαύρη εργασία…

Δραματικά συνεχίζουν να είναι τα στοιχεία που αφορούν την αγορά εργασίας. Ακόμα και τον πλέον «τουριστικό» μήνα, τον Αύγουστο, με την εποχική απασχόληση να φθάνει στο ζενίθ, η ανεργία παρέμεινε σε υψηλότατα επίπεδα, ενώ τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνουν πως η μαύρη εργασία αυξήθηκε σημαντικά!

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ έφθασε τους 947.397, ενώ το 53% των ανέργων είναι μακροχρόνιοι, δηλαδή αναζητούν εργασία για περισσότερους από 12 μήνες.

Την ίδια περίοδο η μαύρη εργασία συνεχίστηκε αμείωτη. Ειδικά το διάστημα από την 1η έως την 31 Αυγούστου 2014, κατά τη διάρκεια του οποίου εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι (ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές) με το νέο επιχειρησιακό μοντέλο ελέγχου της αδήλωτης εργασίας από το ΣΕΠΕ και την ΕΥΠΕΑ, ελέγχθηκαν 2.969 επιχειρήσεις. Από αυτές, οι 471 βρέθηκαν να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους (ποσοστό 15,86%).


Σχολιάστε εδώ