Με χουντικό νόμο κυνηγάνε τους οφειλέτες σε Εφορίες και Ταμεία!

Οι νόμοι της, όμως, με στόχο τον… εχθρό λαό, συνεχίζουν να ισχύουν! Ένας από αυτούς είναι ο αναγκαστικός νόμος του 1967, των πρώτων μηνών της κατάλυσης της Δημοκρατίας από την τριανδρία Παπαδόπουλος, Παττακός και Μακαρέζος.

Σε αυτόν τον νόμο παραπέμπει το Προεδρικό Διάταγμα 258/2005, που φέρει δυστυχώς την υπογραφή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Και αυτό σίγουρα σχετίζεται με την πρόθεση του Προέδρου να παρέμβει προς την κυβέρνηση, και συγκεκριμένα προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να καταργηθεί η ποινικοποίηση των οφειλών των επιχειρηματιών στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο κ. Παπούλιας στη συνάντηση που είχε την περασμένη Τετάρτη με το προεδρείο της ΕΣΕΕ (Βασίλης Κορκίδης πρόεδρος, Νίκος Τζίκας αντιπρόεδρος και Γιώργος Καρανίκας γενικός γραμματέας). Η ποινικοποίηση των οφειλών είναι ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του Εμπορίου και όλη η Αγορά. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κορκίδης αναφέρθηκε στο άρθρο 16 του ΠΔ 258/2005, που αφορά την ποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ, τονίζοντας ότι είναι άδικο την εποχή της κρίσης ο επιχειρηματίας, που βλέπει καθημερινά τον τζίρο του να μειώνεται και μένει ανασφάλιστος ο ίδιος και η οικογένειά του, να κινδυνεύει επιπλέον με βαριές ποινές φυλάκισης.

Δεν ανησυχεί…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον κ. Κορκίδη να ιεραρχήσει τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιείται. Η απάντηση ήταν: Οι άνεργοι, η υπερφορολόγηση και η έλλειψη ρευστότητας. Ακόμη, επισήμανε ότι η μόνη διέξοδος είναι η ανάδειξη μιας αναπτυξιακής προοπτικής και πρότεινε τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας, η οποία θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, κάτι που θα σημάνει την αντιστροφή του δυσχερούς κλίματος στην Αγορά.

Ως προς τις εκτιμήσεις του κ. Παπούλια για την πορεία της οικονομίας, άφησε να εννοηθεί ότι δεν τον ανησυχεί το 2015, γιατί οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα καλυφθούν από τα αποθεματικά, όπως καταγράφονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Όσο για το 2016, υπάρχει ο προβληματισμός που αφορά τη ρύθμιση του χρέους – επιμήκυνση, επιτόκιο, περίοδος χάριτος κ.ά.


Σχολιάστε εδώ