Κλείνει τις πόρτες η Ελβετία στους έλληνες φοροφυγάδες!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες από πηγές που έχουν πρόσβαση στο ελβετικό τραπεζικό κατεστημένο, άλλαξαν τα ως τώρα κριτήρια με τα οποία δέχονταν οι ελβετικές Τράπεζες τις καταθέσεις και πλέον αν δεν αποδεικνύεται εγγράφως ότι τα χρήματα έχουν φορολογηθεί, δεν θα γίνονται δεκτά προς κατάθεση. Το… απαγορευτικό ισχύει για καταθέτες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αμερική. Όμως η Γερμανία βρήκε το κλειδί να ξανανοίξει τις πόρτες των ελβετικών Τραπεζών.

Τη λύση που επιτρέπει στους πολίτες της, οι οποίοι προτιμούν την ασφάλεια της Ελβετίας, να μπορούν να καταθέτουν στις Τράπεζές της τα λεφτά τους αλλά και το γερμανικό Δημόσιο να κερδίζει έσοδα. Έτσι οι Γερμανοί μπορούν να στείλουν χρήματά τους σε λογαριασμό που έχουν σε ελβετική Τράπεζα χρησιμοποιώντας τη διαδικασία της αυτομήνυσης που ισχύει στη Γερμανία, η οποία προβλέπει την καταβολή φόρου 15% επί του ποσού που θέλουν να βγάλουν έξω και αυτόματα τους δίνει συγχωροχάρτι. Τα χρήματα αυτά πλέον είναι νόμιμα και έτσι καλύπτεται η προϋπόθεση που έχουν βάλει οι ελβετικές Τράπεζες να έχουν φορολογηθεί στην πηγή.

Έχουν ανοίξει όλοι οι λογαριασμοί

Και μια και αναφερόμαστε στα συμβαίνοντα στην Ελβετία, για τις εξελίξεις γύρω από την αναζήτηση των… μιζών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν πάρει Ζήγρας και Κάντας από τους οπλάδες για εξοπλισμούς, που έχουν σχέση με το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου και Σία, οι πληροφορίες λένε ότι ενώ έχουν ανοίξει όλοι οι λογαριασμοί των… ενδιάμεσων, ο έλεγχος είναι πολύπλοκος, γιατί θα πρέπει να φτάσει μέχρι τη δεκαετία του ’90 και η διακίνηση των αρπαχτών κλείνει στο 2010. Και αυτό σημαίνει ότι η δικαστική εκκαθάριση θα καθυστερήσει.


Σχολιάστε εδώ