Αντίστροφη μέτρηση σε ΠΑΟ για Νταμπίζα

Κράτησαν, βέβαια, ήπια στάση οι εκπρόσωποι των συνδέσμων, ίσως επειδή βρισκόταν μπροστά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Αλλά τις μπηχτές τους τις έριξαν για κάποια στελέχη και κυρίως για τον Νίκο Νταμπίζα, την αποτελεσματικότητα του οποίου αμφισβήτησαν, χωρίς να μπει ασπίδα αυτή τη φορά ο Αλαφούζος, ο οποίος έβαζε πλάτη στον τεχνικό διευθυντή κάθε φορά που ακουγόταν κάτι εναντίον του τελευταίου.

Μόνο που ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού επέλεξε τώρα διαφορετική τακτική και έτσι φούντωσαν τα σενάρια για αντικατάσταση του Νταμπίζα. Με κυριότερο επιχείρημα ότι απέτυχε να βρει παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά, αν και γνώριζε από τον Μάιο τις αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας. «Λες και τον ενδιέφερε μόνο η επιστροφή του Καραγκούνη», λένε οι επικριτές του Νταμπίζα, που του προσάπτουν επίσης ότι διαθέτει ελάχιστες διασυνδέσεις σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού και πως για τις μεταγραφές των Ντάνιελ Πράνιτς και Γκόρντον Σίλντενφελντ αρκέστηκε απλά στη σχέση του με τον Νίκο Λυράκη και στη γνωριμία του με τον Μάριο Μπόνιτς, ο οποίος όμως έκανε ούτως ή άλλως δουλειές με τον Παναθηναϊκό.

Μετωπικές για συσπείρωση

Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο θέμα του Νταμπίζα, ο Αλαφούζος εμφανίζεται έτοιμος να πάει σε μετωπικές συγκρούσεις με όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Η στάση του στη γενική συνέλευση της Σούπερ Λίγκας επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές. Η διαρροή της πληροφορίας ότι ετοιμάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για όσα του καταλογίζουν από τον Ολυμπιακό επίσης δείχνει την αποφασιστικότητα του Αλαφούζου να πάει σε ανοικτό πόλεμο απλώς και μόνο για να συσπειρώσει τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας του. Θεωρεί κομβικό το χρονικό σημείο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και θέλει να αυξήσει την εμπιστοσύνη των φίλων του συλλόγου μέσα από την πολεμική τακτική σε όλα τα επίπεδα.

Κλειδί το γήπεδο

Πέρα από τους αγωνιστικούς και οικονομικούς λόγους, ο Αλαφούζος επιδιώκει τη συσπείρωση για ακόμα έναν λόγο. Θέλει τον κόσμο αρωγό στην προσπάθειά του να πείσει την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να εγκρίνει το κονδύλι των 7,5 εκατ. ευρώ που είχε βγάλει ο προκάτοχός της Γιάννης Σγουρός για την ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαϊδης» και τα έργα ανάπλασης στην ευρύτερη περιοχή της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η εκταμίευση του κονδυλίου απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και έτσι οι «πράσινοι» ζήτησαν τη συνδρομή της Δούρου για την υποστήριξη της ένστασής τους. Αρχικά η περιφερειάρχης απάντησε αρνητικά, αλλά μέσα από τον υψηλό βαθμό συσπείρωσης ο Αλαφούζος εκτιμά ότι μπορεί να αλλάξει τη ροή των γεγονότων και να πείσει τη Δούρου να στηρίξει το αίτημα του «τριφυλλιού». Αισιοδοξούν στο περιβάλλον του Παναθηναϊκού επειδή θεωρούν ότι σταδιακά το αίτημα για έγκριση της χρηματοδότησης θα πάρει μορφή συλλαλητηρίου μέσα από την κατάλληλη επικοινωνιακή τακτική που θα οδηγήσει τον κόσμο στο πλευρό του Αλαφούζου και της ομάδας γενικότερα.


Σχολιάστε εδώ