TUI: Πρώτη η Ελλάδα σε ζήτηση!

Όπως γράφαμε και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, τεράστια είναι η προσφορά του διαδικτύου στο θέμα αυτό, καθώς Έλληνες και ξένοι που επισκέπτονται τα νησιά μας και όλη τη χώρα ανεβάζουν εκατομμύρια φωτογραφίες με τις ομορφιές της Ελλάδας – τοπία και όχι μόνο. Και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται σε αυτό που έλεγαν στελέχη του μεγάλου διεθνούς τουριστικού οργανισμού TUI σε έλληνες ξενοδόχους και επικεφαλής εταιρειών με κρουαζιερόπλοια, ότι η Ελλάδα είναι πλέον πρώτη σε ζήτηση. (Όχι βέβαια λόγω των Μνημονίων…). Στις 20 Οκτωβρίου έρχεται στην Αθήνα ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και τους προέδρους των Ξενοδοχειακών Επιμελητηρίων και των ασχολουμένων με τον τουρισμό και την κρουαζιέρα. Θα παραθέσει, μάλιστα, δείπνο στο «Χίλτον», όπου έχουν προσκληθεί κυβερνητικά στελέχη και άλλοι, ενώ θα παραμείνει και την επόμενη μέρα. Όπως τόνιζαν παράγοντες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, η επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της TUI δείχνει τη σημασία που δίνουν οι ξένοι στην Ελλάδα.

Άλλο ένα δείγμα του ενδιαφέροντος για τη χώρα μας είναι το ότι η Αθήνα περιλαμβάνεται στους πρώτους προορισμούς από Ασία, Αυστραλία και Αφρική. Και οι τουρίστες της κρουαζιέρας συνδυάζουν την επίσκεψή τους με παραμονή σε μεγάλα ξενοδοχεία του κέντρου.

Υπάρχει η βεβαιότητα ότι οι αφίξεις θα φθάσουν τα 20.000.000, παρά την αρνητική εξέλιξη με τη Ρωσία, ενώ από πλευράς εσόδων υπολογίζεται αύξηση 3% με 4%.

Προκύπτει, όμως, ένα τεράστιο πρόβλημα, από τη στιγμή που όλες οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μεγάλο κύμα τουριστών μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Οι υπάρχουσες υποδομές, ξενοδοχειακές κυρίως, όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά και οι περισσότερες είναι πεπαλαιωμένες και μεγάλο μέρος τους πρέπει είτε να ανακαινισθεί είτε να κατεδαφιστεί, ενώ χρειάζονται και νέες, σύγχρονες, ώστε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση. Απαιτούνται, βέβαια, χρήματα και εδώ ο λόγος ανήκει στην κυβέρνηση, καθώς αν δεν παρθούν άμεσα οι αποφάσεις, η ζημιά θα είναι τεράστια για τη χώρα μας.


Σχολιάστε εδώ