Χαριστικές οι ρυθμίσεις για τα δάνεια που έχουν πάρει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και τις κρύβουν

Προσχηματικές οι δικαιολογίες, γιατί οι αρχηγοί και των δύο κομμάτων γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις για το ύψος των δανείων που έχουν πάρει (προφανώς χωρίς εγγυήσεις) από τις τράπεζες, τα οποία ξεπερνούν τα 350.000.000 ευρώ. Ούτε για το ποιος είναι ο διακανονισμός που έχουν κάνει, με τι επιτόκιο και σε πόσα χρόνια θα γίνει η αποπληρωμή. Και πολύ περισσότερο δεν έχουν τι να πουν στο αίτημα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ να ενημερωθεί για τις πηγές των εσόδων τους.

Όλα απόρρητα!

Είναι εντυπωσιακή η αποκάλυψη του κ. Γ. Κυρίτση ότι όλα τα στοιχεία που αφορούν τα δάνεια των δύο κομμάτων είναι απόρρητα, όπως και το ότι την ώρα που η ΝΔ χρωστάει ένα… κάρο εκατομμύρια πήρε άλλα 14.000.000 ευρώ μέσα στο 2013! Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τονίζει: «Τελικά, τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων θα τεθούν ποτέ στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ή θα επικαλούμαστε κωλύματα και αναρμοδιότητες; Και ας απαντήσει κάποιος από τη συγκυβέρνηση το εξής: Αφού όλα βαίνουν καλώς και «όλα φαίνονται στους ισολογισμούς που έχουν καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής» (σύμφωνα με το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών), πώς γίνεται να έχει πάρει η ΝΔ νέο δάνειο ύψους 14 εκατ. ευρώ το 2013 και το ΠΑΣΟΚ να μην εξηγεί στον ισολογισμό του ποιο είναι το υπόλοιπο των δανείων του; Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν δίνει στοιχεία για τα δάνεια επικαλούμενη το απόρρητο των συναλλαγών και η συγκυβέρνηση έχει κάνει τροπολογίες ώστε να μη λογοδοτήσουν οι τράπεζες που τους έδωσαν τα δάνεια. Και όλα αυτά ενώ οι ελληνικές τράπεζες που τους χορήγησαν τα δάνεια ανακεφαλαιοποιήθηκαν και ελέγχονται από το κράτος. Αυτά τα δάνεια τελικά πώς εξυπηρετούνται και με τι διακανονισμούς;».

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που δήθεν καθιερώνουν τη διαφάνεια με το νομοσχέδιο «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Ποιος έλεγχος και από ποιους όταν όλα τα στοιχεία είναι απόρρητα; Απλώς δουλεύουν τον κόσμο…


Σχολιάστε εδώ