Χάθηκαν 5 δισ. ευρώ

* Όλα έχουν και ένα όριο, κύριε Ζαννιά! Τι εννοεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, όταν αναφέρει πως στη Δικαιοσύνη χρειάζεται «προβλεψιμότητα των αποφάσεων των δικαστηρίων»; Μήπως να υπάρχουν κάποιοι τιμολογημένοι κατάλογοι, πάνω στους οποίους θα κινείται η Δικαιοσύνη; Και ποιος θα τους εκπονήσει; Προς όφελος ποιων;

* Έχετε άλλες σημαντικότερες ασχολίες και δεν σας περισσεύει χρόνος; Κύριοι Λαζαρίδη του ΧΑ και Μποτόπουλε της ΕΚ, ενδιαφερθήκατε να μάθετε γιατί η Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται σε συζητήσεις με τα χρηματιστήρια Λονδίνου και Νέας Υόρκης για τη μεταφορά της δευτερογενούς εισαγωγής της από την Ελλάδα;

* Αν και οι συστημικές τράπεζες έχουν σχεδόν εναρμονισμένη οικονομική πολιτική, εντούτοις, στις υποθέσεις των πλειστηριασμών ακινήτων με περισσότερες από μία υποθήκες, αναμένεται να κονταροχτυπηθούν! Και αυτό γιατί αν μία βγάλει στο σφυρί ενέχυρο που εμπλέκεται άλλη, θα αναγκαστούν να καταθέσουν προσφορές δεσμεύοντας κεφάλαια.

* Εδώ σας θέλουμε! Δεν ξέρουμε αν το ΥΠΟΙΚ και η Τράπεζα της Ελλάδος θα υιοθετήσουν τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, που δεν θέλει το ΤΣΜΕΔΕ να κρατήσει το 51% της Attica Bank, αυτό όμως που πρέπει να μας πουν είναι ποιος θα πληρώσει τη ζημία από τη μείωση του ποσοστού, αφού η αρχική επένδυση θα είναι αδύνατο να ανακτηθεί.

* Υπό τις παρούσες συνθήκες, η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί από περίεργη έως ύποπτη! Αν ο περιορισμός του τριήμερου αέρα επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών γίνεται προκειμένου να εξοικονομηθεί ρευστότητα στο σύστημα, τότε γιατί στην αγορά ομολόγων η ημέρα εκκαθάρισης μεταφέρεται κατά μία ημέρα από το Τ+1 στο Τ+2;

* Εκτός και αν κάποιοι σήκωσαν σκόνη, προκειμένου να κρύψουν τις βρωμιές τους! Με δεδομένο ότι προσφυγή κατά απόφασης επιβολής προστίμου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ασκείται μόνο από το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που την υπέστη, αναρωτιόμαστε γιατί η διοίκηση της πρώην ΑΤΕ ΑΧΕ δεν πήγε στα διοικητικά δικαστήρια προκειμένου αν όχι να διαγράψει το σύνολο, τουλάχιστον να μειώσει κατά πολύ το ποσό που της επεβλήθη.

* Εμείς πάντως θεωρούμε πως όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει! Πόσες ακόμη υπηρεσίες θα πρέπει να ιδρύσουν προκειμένου να καταφέρουν να ελέγξουν τα εύπορα φυσικά πρόσωπα; Δεν τους έφθανε το ΣΔΟΕ, το ΚΕΦΟΜΕΠ ή οι κατά τόπους εφορίες; Από ό,τι φαίνεται, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου επιδιώκει να αποκτήσει ένα δικό της μαγαζί, που θα ισχυροποιήσει τη θέση της εν όψει των πολιτικών εξελίξεων.

* Θα απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση, προκειμένου να μη θεωρείται η χώρα… προτεκτοράτο; Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν, αν και εξακολουθεί να διατηρεί ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO, εντούτοις θεωρεί ότι η ισχυρότατη πίεση από την πλευρά των ΗΠΑ πιθανόν να αλλάξει τις προθέσεις της ελληνικής πλευράς.

* Ασχέτως της εξέλιξης της δικαστικής προσφυγής, οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές για να πέσουν στα ψιλά της Ενημέρωσης! Η Ιντραλότ καταγγέλλει επίσημα το ΤΑΙΠΕΔ αφενός για φωτογραφικό διαγωνισμό στη χορήγηση δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, καθώς απαλείφθηκε το τεχνικό κριτήριο της προεπιλογής με βάση την εμπειρία, αφετέρου ότι έγινε σύντμηση των προθεσμιών ώστε να μην προλάβει να συμμετάσχει άλλος υποψήφιος, ενώ παράλληλα θέτει ζήτημα παραβίασης της αρχής της μυστικότητας των προσφορών, γεγονός που έπρεπε να οδηγήσει σε κατάπτωση εγγυητικής επιστολής.

* Των πρώην βασικών μετόχων, των πιστωτών ή των πολιτικών ισορροπιών; Ποιων επιλογή αποτέλεσε η τοποθέτηση της πράσινης κ. Αδαμαντίνης Λάζαρη στο νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο της Σελόντα; Πώς θα συνυπάρξει με τον γαλάζιο Αθανάσιο Σκορδά;

* Καμία εμπιστοσύνη στις προθέσεις της γερμανικής πλευράς! Δεν συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, για τις επαφές του με την Τράπεζα Επενδύσεων KfW, αναφορικά με τη χρηματοδότηση ενεργειακών project, θεωρώντας ότι αποτελεί την κερκόπορτα άλωσης της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας.

* Μόδα τείνουν να γίνουν οι αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών για προσωπικούς λόγους! Αν, πάντως, ο κύριος Κουφάρης δεν κατείχε το πόστο του διευθύνοντος συμβούλου στη Cyta Ελλάδας, η οποία εισήλθε στην αγορά και της εγχώριας κινητής τηλεφωνίας, ίσως και να μην ασχολούμασταν με το θέμα.

* Δεν παύει να μας εκπλήσσει αρνητικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος! Μα, καλά, κύριε Σαρρηγεωργίου, εδώ υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που αδυνατούν να ασφαλίσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Λέτε να ενδιαφέρονται να προστατευτούν έναντι των φυσικών καταστροφών;

* Από τα δωρεάν σεμινάρια κάποιων εποπτικών αρχών, στην τζάμπα διανομή ενημερωτικών εντύπων ορισμένων ρυθμιστικών αρχών! Κάπως αργά θέλησε η ΡΑΕ να παίξει τον ρόλο του προστάτη των καταναλωτών, με την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για το επικείμενο άνοιγμα της αγοράς.


Σχολιάστε εδώ