Τι κρύβεται πίσω από τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση

Εμμέσως μάλιστα αφήνουν αιχμές για το ενδεχόμενο στο παρασκήνιο να υπάρχει «οργανωμένο σχέδιο» με στόχο τον ίδιο τον Σαμαρά, καθώς το σενάριο προβλέπει και αλλαγή πρωθυπουργού. Η ανακίνηση ενός τέτοιου ζητήματος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή προκάλεσε εκνευρισμό και οργή στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεικτική ήταν η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο γραμματέας του κόμματος Ανδρ. Παπαμιμίκος εναντίον του αρχικού εμπνευστή, περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα. Πέραν ότι τον κατήγγειλε πως διακινεί «σενάρια ανωμαλίας», τον κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς ότι… παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Σαμαράς πήρε τη χώρα από την άκρη του γκρεμού, την κράτησε όρθια, τη βγάζει από την κρίση και το Μνημόνιο», σημείωσε ο κ. Παπαμιμίκος και πρόσθεσε ότι «η πορεία αυτή δεν πρέπει να ανακοπεί».

Είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η εν γένει συμπεριφορά του Τζιτζικώστα που έχει προκαλέσει τις υποψίες της Λ. Συγγρού. Αν και είχε προσκληθεί ονομαστικά και είχε αποδεχτεί την πρόσκληση στην εκδήλωση της Χαλκιδικής, τελικά -για άγνωστους λόγους- ο περιφερειάρχης δεν έδωσε το «παρών». Κατά καιρούς, το όνομά του έχει περιληφθεί μεταξύ των στελεχών που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στη μετά Σαμαρά εποχή. Εξ ου και ο κ. Παπαμιμίκος τον κάλεσε να αφήσει τις «τζάμπα μαγκιές» και να παραιτηθεί από το κόμμα, αν δεν θέλει να είναι ταυτισμένος με τη Νέα Δημοκρατία!

Στην ίδια λογική με τον Τζιτζικώστα, αλλά με σαφώς μικρότερη ένταση, κινήθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος επιπλέον έσπευσε να διαφωνήσει με τη άποψη που διατυπώνουν κυβερνητικά στελέχη ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την καταστροφή στη χώρα. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού απέδωσαν τα λεγόμενά του στην πικρία του ότι δεν στηρίχθηκε για δήμαρχος Αθηναίων και στη συνέχεια διεγράφη από τη ΝΔ. Πριν κοπάσει η οργή των συνεργατών του Σαμαρά, ήρθε η δήλωση του βουλευτή Γ. Βλάχου, ο οποίος ανέφερε ότι αν τεθεί θέμα οικουμενικής κυβέρνησης, θα ξεκινήσει από μηδενική βάση η συζήτηση και για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, υπονοώντας ότι θα προκύψει ζήτημα αντικατάστασης του κ. Σαμαρά. Το γεγονός ότι τόσο ο Κακλαμάνης όσο και ο Βλάχος συγκαταλέγονται στους τακτικούς συνομιλητές του Κ. Καραμανλή, έβαλε ορισμένους στον πειρασμό των «θεωριών συνωμοσίας», χωρίς ωστόσο να υπάρχει ουσιαστική βάση.


Σχολιάστε εδώ