Στα ενδότερα των ομάδων

*Οι θεωρητικά ισχυροί του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, γνώρισαν την ήττα από Μάλμε,
Εστορίλ και Γκινγκάμπ με το ίδιο σκορ: 2-0. Μόνο οι «ερυθρόλευκοι» άξιζαν κάτι καλύτερο, διότι είχαν τις ευκαιρίες, ενώ έπεσαν πάνω και σε έναν ανεπαρκή ρώσο διαιτητή.

*Ο Σεργκέι Καράσεφ προκάλεσε την οργή
όλων στον Πειραιά, αλλά έγινε αντικείμενο αρνητικών σχολίων
ακόμα και από τους συμπατριώτες του. «Ίσως ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του», έγραψαν ΜΜΕ της Μόσχας και μετρίασαν κάπως την πίκρα των «ερυθρολεύκων» για τη «φανταστική δουλειά» που έκανε ο Καράσεφ, όπως του είπε ο Μίτσελ μετά τη λήξη του αγώνα.

*Η ομάδα του Πειραιά, πάντως, διέρχεται περίοδο κρίσης, όπως αποδεικνύουν και οι δύο σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έστω και αν φώναξαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού
ακόμα και για τη διαιτησία του Σταύρου Τριτσώνη στο ματς του περασμένου Σαββάτου με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

*Η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, την περασμένη Δευτέρα, επιβεβαίωσε τα παράπονα της διοίκησης για την εικόνα των ποδοσφαιριστών, κυρίως στους αγώνες της Σούπερ Λίγκα. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της τελευταίας δεκαετίας και κρίνεται απόλυτα φυσιολογικός ο προβληματισμός που επικρατεί στην πλατεία Αλεξάνδρας.

*Η διακοπή του πρωταθλήματος για δύο
εβδομάδες μπορεί να προσφέρει στους πρωταθλητές την ευκαιρία να συνέλθουν αγωνιστικά. Δίνει, όμως, τη δυνατότητα και στους ανταγωνιστές τους να ξεπεράσουν το σοκ από τις ήττες στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους και παράλληλα να δουλέψουν για να εμφανιστούν καλύτεροι με την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης.

*Στον ΠΑΟΚ, πάντως, εμφανίστηκαν οργισμένοι για την απόφαση που πήρε ο Γιάννης Ανδριανός και ανέβαλε όλη την αγωνιστική δράση στα ομαδικά αθλήματα ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη. Ο 46χρονος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας έπειτα από δεκαπενθήμερη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από επίθεση που δέχθηκε στον αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός.

*Στη Θεσσαλονίκη υποστήριζαν ότι η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού εξυπηρετούσε τον Ολυμπιακό, που απειλούνταν
από την εσωστρέφεια, επειδή τα στελέχη του δεν γνώριζαν πώς να διαχειριστούν την πτώση από την κορυφή. Ήρθε, όμως, η ήττα στη Γαλλία από την Γκινγκάμπ και συνετέλεσε στον περιορισμό των διαφωνιών που εξέφραζαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ.

*Πέρα από την αναρρίχηση του «δικέφαλου» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αίσθηση προκαλεί και η πορεία που πραγματοποιούν η Βέροια και η Καλλονή. Ειδικά η ομάδα της
Ημαθίας, που φιγουράρει μόνη της στη δεύτερη θέση και μετράει ήδη τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές.

*Μόνο από τον Ολυμπιακό έχει ηττηθεί η Βέροια και, μάλιστα, εκτός έδρας με αμφισβητούμενο πέναλτι, από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ των «ερυθρολεύκων». Από κει και πέρα, οι «κυανέρυθροι» έδειξαν ικανοί να ξεφύγουν νωρίς από το άγχος της παραμονής και να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από τη στιγμή που οι περισσότερες ομάδες εμφανίζουν χτυπητές αδυναμίες.

*Η αγωνιστική έκρηξη της Βέροιας συνδυάστηκε με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και την παραχώρηση των μετοχών που είχε στην κατοχή του ο Γιώργος Αρβανιτίδης στους αδερφούς Καρυπίδη. Μια πώληση που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά σε όσους πληροφορήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας.

*Σύμφωνα με τον φάκελο που κατατέθηκε στην Επιτροπή
Αθλητισμού, η Βέροια παρουσίασε δύο συνεχόμενους θετικούς ισολογισμούς. Με κέρδη 1 εκατ. ευρώ σε κάθε χρήση, άρα δύο χαρτιά από το καλοκαίρι του 2012 έως και την έναρξη αυτής της σεζόν, που επίσημα χρονολογείται την 1η Ιουλίου.

*Παρά τα σημαντικά κέρδη, ο Αρβανιτίδης φέρεται να πούλησε τις μετοχές του έναντι 200.000 ευρώ! Πολύ μικρό τίμημα, που γεννά εύλογες απορίες για τους λόγους που ώθησαν τον μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη της ΠΑΕ στην απεμπλοκή του από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

*Τα ερωτηματικά πολλαπλασιάζονται από τη στιγμή που η επενδύτρια εταιρεία, δηλαδή, η επιχείρηση των αδερφών Καρυπίδη, παρουσιάζει δύο αρνητικούς ισολογισμούς την τελευταία τριετία. Με ζημίες που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ συνολικά, διότι οι ζημιογόνες χρήσεις κατέγραψαν απώλειες ύψους 600.000 ευρώ η καθεμία.

*Απόλυτα φυσιολογικά ζήτησαν εξηγήσεις τα μέλη της ΕΕΑ,
αφού δεν μπορούσαν να αντιληφθούν αφενός τη φιλευσπλαχνία του Αρβανιτίδη και αφετέρου την τύχη των αδερφών Καρυπίδη. Λογικά, πάντως, αργά ή γρήγορα θα εγκριθεί η μεταβίβαση των μετοχών και έτσι η Βέροια θα αλλάξει οριστικά χέρια.

*Γενικά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είδαμε πράγματα και θάματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Για παράδειγμα, η κοινή εμφάνιση των Γιώργου Καλατζή, Βασίλη Καρπενάρου και Τάκη Μπαλτάκου στο πλευρό της Καβάλας και απέναντι στον Πανιώνιο ξάφνιασε ακόμα και όσους γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια στο ελληνικό μπάσκετ.

*Η συντονισμένη προσπάθεια των Αργοναυτών, βέβαια, έπεσε στο κενό και η ομάδα της Νέας Σμύρνης έσωσε την παρτίδα χάρη στην αφύπνιση του Ηλία Λιανού, έστω και την τελευταία στιγμή. Όπως και να ‘χει, όμως, όλοι οι άνθρωποι του αθλήματος -και όχι μόνο- αιφνιδιάστηκαν από τη δύναμη πυρός που επέδειξε η Καβάλα.

*Επιβεβαιώθηκε έτσι το ρεπορτάζ μας για τον Μπαλτάκο ότι επέστρεψε στο μπάσκετ με στόχο να μείνει και να παίξει ρόλο στις
εξελίξεις. Ούτε βουλωμένο γράμμα να διαβάζαμε την περασμένη Κυριακή.

*Ακόμα, όμως, δεν έχουμε δει κάτι, διότι ο άλλοτε γραμματέας της κυβέρνησης θα ασχοληθεί πιο
ενεργά όταν δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη διοίκησης στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Με την παραγοντική πιάτσα να επιμένει ότι ο Μπαλτάκος θα στηρίξει τον νυν πρόεδρο της ΕΟΚ, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.


Σχολιάστε εδώ