Πιάσε στη φάκα τα ξένα σούπερ μάρκετ, Γεράσιμε…

Απέναντί του, όμως, έχει πιράνχας, αφού οι σουπερμαρκετάδες, κυρίως οι εισαγόμενοι, δεν είναι Παναγίες ούτε αθώα παιδάκια. Ως θύμα βλέπουν τον πελάτη και ο στόχος τους είναι να τον αρμέξουν και να του πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και μη μας πουν οι… κύριοι ότι δεν είναι έτσι. Στα πέντε χρόνια της τρομακτικής μείωσης των μισθών, των συντάξεων και γενικά των εισοδημάτων των νοικοκυριών, έριξαν την τιμή έστω και σε ένα είδος πρώτης ανάγκης; Τους προκαλούμε να μας δώσουν έστω και μία απόδειξη που θα πιστοποιεί ότι το έκαναν. Η αλήθεια είναι ότι δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία, δεν στάθηκαν δίπλα στους πελάτες τους, από τους οποίους πλούτισαν και έγιναν μεγαθήρια.

Μια και συνεχίζουν, λοιπόν, το βιολί τους, ο Γιακουμάτος, από το πόστο του
υφυπουργού Ανάπτυξης, έχει τα όπλα για να τους αναγκάσει να κατεβάσουν τις τιμές. Με παρακάλια μην περιμένει τίποτε. Λύση υπάρχει. Είναι απλούστατη και άμεσα αποδοτική. Να στείλει μια ομάδα στελεχών του υπουργείου στα καταστήματα που έχουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις πρωτεύουσες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καταγράψουν τις τιμές στις οποίες πουλάνε τα βασικά είδη στις άλλες χώρες και στην Ελλάδα. Μια σύγκριση φθάνει για να δεις, Γεράσιμε, το
άγριο κλέψιμο που πέφτει από τους κουστουμάτους… ευρωπαίους μεγαλομπακάληδες στη ρημαγμένη τσέπη της νοικοκυράς, η οποία έχει φθάσει στο σημείο να μετράει και τα πεντάλεπτα… Και από κει και πέρα, τους καλείς να ρίξουν τις τιμές ή να πάνε για αισχροκέρδεια στο Πραιτώριο… Έτσι απλά λύνεται και η κομπίνα με τις ενδοομιλικές συναλλαγές που αυξάνουν τις τιμές στα χαρτιά και τον λογαριασμό τον πληρώνει το μόνιμο κορόιδο, η νοικοκυρά, που δεν την προστατεύει κανείς.

Απλά τα πράγματα, Γεράσιμε. Μάγκας είσαι, στο χέρι έχεις τους σουπερμαρκετάδες. Απομένει να το δούμε.


Σχολιάστε εδώ