Ξαναλειτουργεί η Σχολή Αστυνομίας

Η ανακοίνωση «μύριζε» προεκλογική περίοδο…Όταν πριν από δύο χρόνια ο Δένδιας έκανε σαφές ότι το «σχολείο» κλείνει και στη θέση του ανοίγει μια φυλακή, η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας ήταν σφοδρή. Δήμος, περιφέρεια, βουλευτές, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, αλλά και ο τότε υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης αντιτάχθηκαν σε αυτήν την εξέλιξη, ωστόσο η φυλακή παρέμεινε… φυλακή, παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν σταμάτησε η διεκδίκηση αυτή. Τώρα εξαγγέλθηκε ότι η Σχολή θα ανοίξει και πάλι. Να το δούμε να γίνεται πράξη, καταρχάς…

***

Ικανοποίηση Στυλιανίδη

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης από την ανακοίνωση για το άνοιγμα της Σχολής, σημειώνοντας ότι αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας που έκαναν οι αρχές της πόλης, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, ο Μητροπολίτης, η τοπική κοινωνία και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή.

«Τώρα απομένει να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της απόφασης», είπε ο βουλευτής και πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Την επόμενη εβδομάδα έχω προγραμματίσει να επισκεφτώ τον υπουργό για να συζητήσουμε αυτό το θέμα, πώς ακριβώς και πότε θα υλοποιηθεί και παράλληλα να δούμε πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν και άλλα ζητήματα που αφορούν την Αστυνομία στην περιοχή μας, την υποστελέχωση, την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής κ.λπ.».

***

Βίζα 72 ωρών για τούρκους επισκέπτες

Με επιστολή του προς τους Βενιζέλο, Κικίλια, Κεφαλογιάννη και Σταμάτη, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παυλίδης ζητά να εξεταστεί η πρόταση έκδοσης βίζας 72 ωρών για τους τούρκους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το μέτρο αυτό «απαιτεί έγκριση από την αρμόδια Διεύθυνση Εφαρμογής της Συνθήκης «Σένγκεν» και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι διατεθειμένη να διαμορφώσει κατάλληλους χώρους στους Κήπους για τη χορήγηση βίζας, με στοχευμένες προτάσεις ελέγχου των διαβατηρίων, ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η βίζα 72 ωρών έχει εφαρμοστεί στα νησιά του Αιγαίου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».


Σχολιάστε εδώ