Νέο μπάχαλο με τον Γκέκα στην Εθνική για το ματς με Φινλανδία και Β. Ιρλανδία

Ήρθαν, όμως, το μεσημέρι της Παρασκευής οι τελικές κλήσεις του Ρανιέρι και ο Γκέκας είδε ότι το όνομά του έλειπε από τους εκλεκτούς του ιταλού τεχνικού. Στη θέση του είχε συμπεριληφθεί ο Νίκος Καρέλης.

Αναλυτικά οι παίκτες που κάλεσε ο Ρανιέρι για τα ματς με τη Φινλανδία στις 11 Οκτωβρίου και με τη Βόρειο Ιρλανδία στις 14 του μήνα: «Τερματοφύλακες: Καρνέζης, Γλύκος Διούδης, Καπίνο

Αμυντικοί: Τοροσίδης, Βύντρα, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος,Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μόρας, Σταφυλίδης.

Μέσοι: Μανιάτης, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Σάμαρης, Τζιόλης, Κονέ, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος

Επιθετικοί: Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου, Σαμαράς, Αθανασιάδης, Καρέλης.

Γίνεται αντιληπτή η παρουσία και τέταρτου τερματοφύλακα. Με τον Σωκράτη Διούδη να καλείται επειδή λείπει χρόνος συμμετοχής από τον Καπίνο, ενώ ο Γλύκος προέρχεται από χτύπημα στο γόνατο. Αργότερα, πάντως, οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Αβραάμ Παπαδόπουλος τέθηκαν νοκ άουτ. Στη θέση τους κλήθηκε ο Γιάννης Σκόνδρας.

Επιστροφή Καραγκούνη

Το μόνο θετικό γεγονός για την Εθνική ομάδα έχει να κάνει με την επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη. Τον μέχρι πρότινος αρχηγό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος παρουσίασε ο Γιώργος Σαρρής.

«Επενδύουμε στην ψυχή, την καρδιά και την αγάπη του Γιώργου για το εθνόσημο. Είναι η πιο σωστή απόφαση της Ομοσπονδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

«Ήταν γραφτό να συνεχίσω με την Εθνική. Έπαιξε μεγάλο ρόλο το ραντεβού με τον κ. Ρανιέρι. Ήταν επίσης πολύ σημαντικό γεγονός τα τηλεφωνήματα των συμπαικτών μου που έδειξαν ότι με ήθελαν», είπε ο Καραγκούνης για την απόφασή του και πρόσθεσε: «Θα κάνω μια βουτιά στα βαθιά, αλλά ξέρω, όπως λέτε και εσείς, από βουτιές. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα, να έρχονται τα αποτελέσματα και να κρατάμε σε υψηλό επίπεδο την ομάδα. Η Εθνική συντηρεί το εθνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να προκρίνεσαι στο Euro».

Ανησυχία των βορειοϊρλανδών

Ο θάνατος του 46χρονου Κώστα Κατσούλη, που δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στον αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός, έχει γίνει θέμα και στη Βόρειο Ιρλανδία. Από τους παράγοντες της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας εκφράζονται φόβοι για τον αγώνα με την Εθνική μας στις 14 Οκτωβρίου.

«Η Ιρλανδική Ομοσπονδία είναι ενήμερη για το σοβαρό συμβάν που έλαβε χώρα σε παιχνίδι εθνικού πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές και ζητήσαμε συμβουλές και από τη βρετανική πρεσβεία της Αθήνας. Η ασφάλεια των παικτών, του προσωπικού και των οπαδών είναι πρωταρχικό μέλημα για μας και θα εκδώσουμε περισσότερες οδηγίες και συμβουλές πριν από το παιχνίδι», ανέφερε στο Skysports ο εκπρόσωπος της Βορείου Ιρλανδίας για τους φόβους του να προκληθούν επεισόδια ως αντίδραση στον θάνατο του Κατσούλη.


Σχολιάστε εδώ