Νέα στρατηγική συνεργασία NOVARTIS-PHARMATHEN

Από την πλευρά της Novartis, ανακοινώθηκε ότι η συνεργασία με την Pharmathen, αναμένεται να οδηγήσει και να ενισχύσει τα νέα λανσαρίσματα της εταιρείας στον χώρο της ΧΑΠ. Το όφελος της προώθησης δύο πνευμονολογικών σκευασμάτων, είναι η ευρύτερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τη ΧΑΠ, όσο και η καλύτερη διάγνωση και θεραπεία αυτής.

Η αγορά των Αναπνευστικών Προϊόντων είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστική και η διατήρηση της ηγετικής θέσης απαιτεί την προσφορά αποτελεσματικών και καινοτόμων θεραπειών στους ασθενείς, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Όπως δήλωσε ο κύριος Riccardo Canevari, πρόεδρος της Novartis Hellas: «Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με ΧΑΠ καθώς και η πρόσβαση τους σε καινοτόμες θεραπείες αποτελούν πολύ σημαντική προτεραιότητα για τη Novartis. Η σύναψη στρατηγικών συνεργασιών, όπως αυτή που υπογράψαμε με τη Pharmathen, συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας μας, στην επιτυχία των εταίρων μας καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Επιπρόσθετα, δίνει τη δυνατότητα τόσο στην ιατρική κοινότητα όσο και σε περισσότερους ασθενείς να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλής αξίας θεραπείες».

Με αφορμή τη σύναψη της συμφωνίας, ο πρόεδρος της Pharmathen Βασίλειος Κάτσος δήλωσε: «Η αναπτυξιακή πορεία της Εταιρείας συνεχίζεται. Η Pharmathen εξακολουθεί να επενδύει στη διαφοροποίηση και να διευρύνει τις θεραπευτικές επιλογές που περιλαμβάνονται στο καινοτόμο portfolio της. Με σημαντικές συνεργασίες, διαμορφώνουμε πλέον ένα πολύ δυναμικό Business Unit στον τομέα του Αναπνευστικού, βελτιώνοντας σημαντικά το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο. Με την προσθήκη «high end» θεραπειών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, διευρύνουμε τις ήδη ισχυρές βάσεις που διαθέτουμε ως μία ελληνική και ταυτόχρονα πολυεθνική εταιρεία, προσφέροντας ακόμη περισσότερες θεραπείες υψηλής αξίας στην ιατρική κοινότητα».

***

Διπλή πιστοποίηση στην ICI για την υλοποίηση κλινικών μελετών

Διπλή πιστοποίηση κατά ISO 9001 για την υλοποίηση κλινικών μελετών, από το διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης Lloyd’s, καθώς και πιστοποίηση -ύστερα από εσωτερικό έλεγχο των SOPs- από την Αυστριακή Εταιρεία Sophida, έλαβε στις αρχές Αυγούστου, η πρωτοποριακή ελληνική CRO, η ICI (Institute for Clinical Investigation).
«Είναι διπλή η χαρά και ικανοποίηση για όλους εμάς που βάλαμε τα θεμέλια της ICI να βλέπουμε την εταιρεία να κατακτά την αναγνώριση που της αξίζει, προσφέροντας στην Ελληνική Ιατρική και Φαρμακευτική κοινότητα, και ως εκ τούτου να αποκτά δικό της μερίδιο αγοράς, κάτι που ήταν ο βασικός της στόχος εξαρχής», ανέφερε ο Αλέξανδρος Αντωνιάδης, Administrator and Business Development Manager της ICI.

«Η ICI εκπονεί κλινικές μελέτες όλων των φάσεων και μελέτες βιοϊσοδυναμίας. Παράλληλα, σε συνεργασία με Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, έχει εξειδικευτεί σε Combination / Formulation γενοσήμων φαρμάκων, για απόκτηση πατέντας και διεύρυνση της θεραπευτικής ικανότητας σε περισσότερες παθήσεις», διευκρίνισε ο Νίκος Καραγιαννίδης, MD, PhD, δ/ντής Μελετών Βιοϊσοδυναμίας της ICI.

Παράλληλα, η ICI, ως μέλος του Bionian Cluster Βιοτεχνολογίας και Υγείας, έχει συνάψει συμφωνίες στενής συνεργασίας με ένα ή περισσότερα κορυφαία Ακαδημαϊκά Κλινικά Ερευνητικά Ιδρύματα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, στον χώρο της εφαρμοσμένης, Κλινικής Φαρμακολογίας και της Μεταφραστικής Έρευνας. «Το υπάρχον σύμφωνο συνεργασίας με το NIH, είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας πλεονέκτημα σ’ αυτήν την προσπάθεια», τόνισε η Μαρία Τσαμπούλα, Administrator Consultant της ICI. «Το Ινστιτούτο Κλινικών Ερευνών έχει δομηθεί με βάση την εμπειρία από το μοντέλο των General Clinical Research Centers των ΗΠΑ και λειτουργεί αυστηρά σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες Ορθής Κλινικής Πρακτικής (GCP) και έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τα πλέον σύγχρονα θεσμικά standards της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας», συμπλήρωσε καταλήγοντας η κ. Τσαμπούλα.

***

Συνεργασία κορυφής της AbbVie με την εταιρεία της Google, Calico

Η βιοφαρμακευτική AbbVie και η εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης της Google, Calico, ξεκίνησαν συνεργασία, έτσι ώστε να επιταχύνουν τη διαδικασία της ανακάλυψης, ανάπτυξης και εμπορικής εκμετάλλευσης νέων θεραπειών.

Οι δύο εταιρείες ενδέχεται να επενδύσουν από κοινού έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες ανακάλυψης και έγκαιρης ανάπτυξης της Calico και την ευρεία εμπειρία και γνώση της AbbVie σε θέματα έρευνας, ανάπτυξης και εμπορικής εκμετάλλευσης για την προαγωγή καινοτόμων νέων θεραπειών.

Βάσει της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα συνδυάσουν τα δυνατά σημεία τους, αλληλοσυμπληρώνοντας η μία την άλλη, για να επιταχύνουν τη διαθεσιμότητα νέων θεραπειών για ασθένειες συνδεόμενες με τη γήρανση:
– Η Calico θα χρησιμοποιήσει την επιστημονική εξειδίκευσή της για τη δημιουργία εγκαταστάσεων παγκοσμίου κύρους, για έρευνα και ανάπτυξη, με έμφαση στην ανακάλυψη και έγκαιρη ανάπτυξη φαρμάκων.
– Η AbbVie, από τη μεριά της, θα παρέχει υποστήριξη επιστημονικής και κλινικής ανάπτυξης και την εμπορική εμπειρία της με στόχο τη διάθεση των νέων φαρμάκων που θα ανακαλυφθούν στην αγορά.
«Η συνεργασία αυτή καταδεικνύει τη δέσμευσή μας στην εξερεύνηση νέων τομέων της ιατρικής και καινοτόμων προσεγγίσεων στην ανακάλυψη και στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων που ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ήδη πλούσια γκάμα σκευασμάτων», δήλωσε ο Richard A. Gonzalez, διευθύνων σύμβουλος της AbbVie.


Σχολιάστε εδώ