Μεθοδεύσεις για καθυστέρηση των εκλογών στην ΚΕΔΕ καταγγέλλει ο Γ. Πατούλης

«Σε αυτήν τη θεσμική τους υποχρέωση (σ.σ.: οι Καμίνης – Μπουτάρης) δυστυχώς, μέχρι σήμερα, όχι μόνον δεν έχουν ανταποκριθεί αλλά αντίθετα επιδιώκουν, κατά παράβαση των όσων προβλέπει το ΠΔ 75/2011, τη χρονική παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας», επισημαίνει ο κ. Πατούλης και συμπληρώνει ότι «ο λόγος που επιλέγουν την τακτική της καθυστέρησης είναι ο φόβος τους πως στην κάλπη θα αναδειχθεί η χαμηλή αποδοχή των υποψηφιοτήτων τους και η πολύ ισχυρή στήριξη που λαμβάνουν τα στελέχη του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση» και στην προσπάθεια να διατηρήσουν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν τις «καρέκλες» τους στην ΚΕΔΕ και στα προνόμια που αυτές τους διασφαλίζουν, αδιαφορώντας για την πραγματική ανάγκη να εκπροσωπηθούν επιτέλους στην ΚΕΔΕ τα συμφέροντα όλων των δήμων».

Και καταλήγει προειδοποιώντας ότι «το κίνημα «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση» δεν θα ανεχτεί άλλο τα μικροκομματικά παιχνίδια των κυρίων Καμίνη και Μπουτάρη, αλλά και όσων κρύβονται πίσω από αυτούς. Δεν μπορούν και δεν έχουν το δικαίωμα να κρατούν όμηρο την Αυτοδιοίκηση στα δικά τους πολιτικά σχέδια».

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Γ. Πατούλης και η ανεξάρτητη κίνησή του πάνε για μεγάλη νίκη στην ΚΕΔΕ. Ο Γ. Καμίνης προσπαθεί να βρει ψήφους από φιλικές του ΠΕΔ για να αλλάξει τους συσχετισμούς και έχει κάνει ανοιχτά συμμαχίες με στελέχη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχει καταφέρει και πολλά πράγματα. Ο συνδυασμός του Πατούλη πάει για απόλυτη πλειοψηφία κι αυτό τους έχει τρομάξει όλους. Ο ίδιος, πάντως, συνιστά ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση γιατί η αναμέτρηση είναι δύσκολη και οι παγίδες πολλές.

Εξ… οικείων τα βέλη στην ΠΕΔΑ

Στην ΠΕΔΑ τα πράγματα δεν εξελίσσονται τόσο καλά για τον Δημήτρη Στεργίου, που έχει τεθεί επικεφαλής ανεξάρτητου, ενωτικού ψηφοδελτίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν σημαντική συσπείρωση ψηφοφόρων και η «σφήνα» του Γ. Ιωακειμίδη, που επανεξελέγη στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη και κατεβάζει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, φαίνεται ότι τελικά θα κάνει ζημιά στον Στεργίου γιατί, όπως φαίνεται, θα στηριχθεί και από τους εκλέκτορες του Δήμου Πειραιά που πρόσκεινται στον Γ. Μώραλη!

Όλα, πάντως, θα ξεκαθαρίσουν σήμερα που γίνονται οι εκλογές για την ΠΕΔΑ. Στην τελευταία σύσκεψη, πάντως, που έγινε στο Π. Φάληρο και την οργάνωσε ο εκεί δήμαρχος Δ. Χατζηδάκης, ο οποίος στηρίζει τον Δ. Στεργίου, υπήρξαν αναπάντεχες απουσίες…

***

Φωνή απόγνωσης από την Κυψέλη

Το… έλα να δεις γίνεται κάθε Τετάρτη στο τέρμα της οδού Πάτμου, στην Αθήνα, όπου γίνεται η λαϊκή. Εκεί που τελειώνουν οι νόμιμοι πάγκοι των επαγγελματιών της λαϊκής αρχίζουν οι παράνομοι των λαθρομεταναστών που πουλάνε λαθραία αντικείμενα, τσιγάρα, κλοπιμαία κ.λπ. και καταλαμβάνουν τη Σκιάθου, την Καμπούρογλου, ένα τμήμα της Ηλία Ζερβού και ένα τμήμα της Ευγενίου Καραβία. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι γιατί δεν μπορούν να φτάσουν ούτε στα σπίτια τους! Πολλές, μάλιστα, φορές βρίσκουν έξω από το σπίτι τους ακαθαρσίες, σκουπίδια κι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι λαθρομετανάστες μένουν μέχρι αργά και το απορριμματοφόρο του δήμου που περνάει νωρίτερα δεν μπορεί να τα μαζέψει. Σε όποιον, δε, τους κάνει παρατήρηση, αγριεύουν και τον απειλούν! Οι κάτοικοι αισθάνονται ξένοι στον τόπο τους και με επιστολή τους στον δήμαρχο Αθηναίων ζητούν να πάρει κάποια μέτρα και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα. Επίσης ζητούν από την Αστυνομία να κάνει συνεχείς ελέγχους στην περιοχή για να μην αποπειραθούν να ξανακάνουν… κατάληψη οι λαθρομετανάστες πραματευτάδες.


Σχολιάστε εδώ