Καταστροφικό για τη ΝΔ το σενάριο της «μικρής ήττας»

Στις συνομιλίες που είχε τις τελευταίες ημέρες με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε την ανάγκη η κυβέρνηση να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου να αλλάξει το κλίμα, διαφορετικά πολύ δύσκολα θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρέπει δηλαδή να γίνουν οι κινήσεις εκείνες που θα δώσουν «άλλοθι» στους ανεξάρτητους να υπερψηφίσουν το πρόσωπο που θα προταθεί από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Σε διαφορετική περίπτωση οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες, τονίζει.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «καταστροφικό» το σενάριο της «μικρής ήττας» και της «αριστερής παρένθεσης» που επεξεργάζονται ορισμένοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία, ακόμη κι εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Όπως επισημαίνει, αν η παράταξη μπει στην εκλογική μάχη με στόχο να χάσει με μικρή διαφορά, τότε το πιθανότερο είναι να υποστεί βαριά ήττα. Όσο για τα περί «αριστερής παρένθεσης» θεωρεί ότι αυτού του είδους η προσέγγιση είναι «πρόχειρη» αν όχι «ερασιτεχνική», καθώς με τις αναταράξεις που θα υπάρξουν μετά τις εκλογές κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη για τα επόμενα χρόνια.

Κατά την εκτίμηση του κ. Καραμανλή, μετά την Προεδρική εκλογή η κυβέρνηση, η σημερινή ή αυτή που θα προκύψει από εκλογές, πέρα από τα οικονομικά προβλήματα θα κληθεί να αντιμετωπίσει και δυο μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα: Το Σκοπιανό και το Κυπριακό. Η άποψή του είναι ότι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι θα εντείνουν τις πιέσεις για την επίλυση και των δύο κατά τέτοιο τρόπο που δεν θα καλύπτει πλήρως τις ελληνικές θέσεις και τα συμφέροντα της χώρας.


Σχολιάστε εδώ