Επί του πιεστηρίου

* Αυτήν την απλοχεριά προς τους εφοπλιστές, με την άμεση τακτοποίηση του αιτήματός τους να δώσουν σε τέσσερα χρόνια τα 420.000.000 ευρώ που έχουν δεσμευτεί με συμφωνητικό να καταβάλουν ως συμμετοχή στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης -που σημαίνει γύρω στις 250.000 τον χρόνο περίπου για καθέναν από τους 428 εφοπλιστές-, γιατί δεν την έδειξε η κυβέρνηση προς τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, που δύο χρόνια τώρα ζητούν γονυκλινείς πολλές δόσεις για να μπορέσουν να πληρώσουν τις οφειλές τους στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να πάψουν να πετάγονται στον ύπνο τους βλέποντας χειροπέδες; Και η μόνη εξήγηση στο «δεν γίνεται» ήταν ότι «δεν μας αφήνει η “τρόικα”». Ενώ για τους κύριους εφοπλιστές η «τρόικα» δεν είχε καμία αντίρρηση!

* Φόρο και στα πηγάδια και στις γεωτρήσεις θέλει να βάλει η κυβέρνηση. Και καλεί όποιον έχει να το δηλώσει, για να μην έχει… κόκκινη κάρτα. Δεν απομένει παρά να βάλουν φόρο και για τον αέρα που αναπνέεις!

* Κι άλλο καλό νέο, που δείχνει πόσο καλά πάει το πλεόνασμα… Άλλα 1.100 λουκέτα μπήκαν σε βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης!

* Στο άγνωστο βαδίζει η επόμενη μέρα της πατρίδας μας. Μειώθηκε κατά 17.660 άτομα ο πληθυσμός της χώρας μας.

* Οι γεννήσεις μειώθηκαν το 2013 κατά 6,21%! Γεννήθηκαν 94.134, ενώ πέθαναν 111.794. Τριάντα χρόνια πριν, ο πληθυσμός μεγάλωνε, το 1980 οι γεννήσεις ήταν 148.134 και οι θάνατοι 87.382.

* Είδε φως ο Γιάννης Πρετεντέρης. Τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει ότι είναι λάθος να μην καλείς τη Χρυσή Αυγή στα τηλεοπτικά πάνελ. Και αυτό, λέει, το είχαμε συμφωνήσει με τους άλλους. Η δημοσιογραφία πρέπει να λειτουργεί απερίσπαστη, λέει, μόνο που -όπως παραδέχεται- «παρασύρομαι πολλές φορές». Πάλι καλά… Αμαρτία εξομολογουμένη δεν είναι αμαρτία, κύριε Πρετεντέρη.

* Να μην ξεχάσω τους φίλους μας τους Γερμανούς, που συνεχώς προοδεύουν. Το «Συμβούλιο… Ηθικής», ένα κρατικό όργανο γνωμοδοτήσεων, ζήτησε από τη Βουλή και την κυβέρνηση την αποποινικοποίηση των συναινετικών σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ αδελφών! Θέλουν, δηλαδή, να νομιμοποιήσουν την αιμομιξία!

* Αυτοί είστε, κυρία Μέρκελ… Πρότυπο… προς αποφυγή…

***

* «Πάλεψε για τη ζωή που χάνεις» είναι το σύνθημα για το συλλαλητήριο που οργανώνει το ΚΚΕ την 1η Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος. Σύνθημα που δείχνει τον δρόμο για τον καθένα που τα όρια αντοχής του έχουν εξαντληθεί από την ανάλγητη πολιτική η οποία, πέντε χρόνια τώρα, του έχει στερήσει τα πάντα. Και αν δεν παλέψει και περιμένει ως ικέτης την εξουσία να τον λυπηθεί, όχι μόνο επιστροφή δεν υπάρχει, αλλά ο κατήφορος θα έχει πολλά σκαλιά ακόμη.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ