Εξαπολύουν, με εντολή της «τρόικας», μεγάλο κυνηγητό των οφειλετών σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑ

Στόχος, να μαζέψουν λεφτά. Για τον σκοπό αυτό τις τελευταίες μέρες το ΙΚΑ μετέφερε 600 υπαλλήλους από κρίσιμες Διευθύνσεις του, όπως της έκδοσης των συντάξεων και της πάταξης της εισφοροδιαφυγής, στο ΚΕΑΟ, το Κέντρο Είσπραξης Ανείσπρακτων Οφειλών. Και ήδη υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας έχουν μείνει με 8 – 12 υπαλλήλους, οι οποίοι δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν ούτε τις καθημερινές ανάγκες.

Στο στόχαστρο των… ανθρωποκυνηγών μπαίνουν οι επιχειρήσεις που υπάγονται στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ, στον ΟΓΑ και στο ΕΤΕΑ, το επικουρικό Ταμείο. Αντιλαμβάνεται ο καθένας τι έχει να γίνει, όταν μόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές στον ΟΑΕΕ που δεν ξεπερνούν τα 10.000 με 15.000 ευρώ είναι πάνω από 300.000 και οι αγρότες με ανάλογες οφειλές στον ΟΓΑ περισσότεροι από 250.000. Και βέβαια κάθε άλλο παρά μικρός είναι ο αριθμός των μικρομεσαίων που έχουν οφειλές στο ΙΚΑ. Από αυτήν την… επιχείρηση καταδίωξης των οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία… κάποιοι επιδιώκουν να βγάλουν λεφτά. Παράγοντες των συγκεκριμένων Οργανισμών πάνε να στήσουν δουλειές, όπως συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες call centers, που θα τηλεφωνούν στους οφειλέτες από το πρωί ως το βράδυ για να πάνε να πληρώσουν, αλλιώς θα αρχίζουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη υπάρχουν και σχετικά συμφωνητικά, ενώ ορισμένες από αυτές τις εταιρείες είναι… μαϊμού.

Αλλάζουν ονόματα και διευθύνσεις για να μην πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, και μάλιστα λέγεται ότι κάποιες από αυτές χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! Αυτά προς το παρόν…


Σχολιάστε εδώ