Δίνει εξετάσεις ο Μίτσελ, για τα μάτια του… Μποτία

Η ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο προκάλεσε την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη.

«Σας πιστεύω, αλλά αυτό που είδα στο Περιστέρι δεν ήταν Ολυμπιακός», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στους παίκτες, ενώ την ίδια ώρα ο Μίτσελ προέτρεπε τον Γιάννη Μανιάτη να ενημερώσει τους νέους σε ποια ομάδα αγωνίζονται. Τα πρώτα σύννεφα μαζεύτηκαν πάνω από τον Πειραιά, αλλά τα χειρότερα ακολούθησαν την επομένη της ήττας από τη Μάλμε στη Σουηδία. Παρά τα σοβαρά παράπονα που είχαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού από τη διαιτησία, τα βέλη στράφηκαν και προς τον Μίτσελ. Με ιδιαίτερα καυστικά σχόλια.

«Από την άλλη, η ήττα ήταν δυστυχώς αναμενόμενη, γιατί μετά το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης έγιναν μόνο λάθη. Το μεγαλύτερο από τα οποία ήταν ότι από την πλευρά του προπονητή δεν εκτιμήθηκε σωστά η αγωνιστική ετοιμότητα του Ολυμπιακού και η δυναμικότητά του. Με απλά λόγια, ο Μίτσελ, μετά τη νίκη επί των Ισπανών, πίστεψε ότι το αποτέλεσμα έλυσε όλα του τα προβλήματα, η ομάδα ανέβηκε επίπεδο και μπορεί πλέον να διαχειριστεί οποιαδήποτε δυσκολία, παρότι είναι μια ομάδα νεότατη και ακόμα άγουρη», έγραψε ένας από τους αρθρογράφους που διατηρούν καλή πρόσβαση στη διοίκηση του Ολυμπιακού.

«Τη μάχη που έδωσε, λοιπόν, ο ισπανός προπονητής πριν από τον αγώνα, την κέρδισε, αλλά κατά τη διάρκεια του ματς ήταν τόσο νευρικός που τα έβαζε με επόπτες και διαμαρτυρόταν ακόμη και για τα πλάγια άουτ», πρόσθεσε ένας άλλος με ακόμα καλύτερη επαφή στην ηγεσία των «ερυθρολεύκων». Ο Μίτσελ, λοιπόν, δίνει εξετάσεις από δω και πέρα. Κυρίως για χάρη του Αλβάρο Μποτία, του κεντρικού αμυντικού που αποκτήθηκε με επιμονή του ισπανού τεχνικού, καθώς οι δύο τους συνεργάστηκαν στη Σεβίλλη.

«Μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση στην άμυνα; Αυτό το ξέρει μόνο ο Μίτσελ, η διακοπή είναι μεγάλη, αλλά οι 14 διεθνείς που θα φύγουν για μεγάλο χρονικό διάστημα δυσκολεύουν περισσότερο την κατάσταση», συμπλήρωσε ο δεύτερος αρθρογράφος. Σχόλια που επιβεβαιώνουν τη μείωση της εμπιστοσύνης που είχαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στον Μίτσελ. Η αναβολή του πρωταθλήματος μπορεί να βοηθήσει τον ισπανό τεχνικό και τους «ερυθρόλευκους» γενικότερα. Κάθε νέα ομάδα, άλλωστε, χρειάζεται τον χρόνο της για να δέσει. Αν γινόταν σήμερα το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ουδείς μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τη στάση των οπαδών.

Ακόμα και με τη διακοπή, όμως, μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται η βελτίωση του Ολυμπιακού. Διότι στην περίπτωση των «ερυθρολεύκων», η αδυναμία του Μποτία να καλύψει το κενό του Κώστα Μανωλά είναι εμφανής και το κυριότερο πρόβλημα δημιουργείται στο μυαλό των οπαδών που κριτικάρουν πλέον την πώληση του έλληνα αμυντικού. Αυτόματα, λοιπόν, οι διαρροές από την ΠΑΕ εστιάζουν στον Μίτσελ και στις επιλογές του για να προστατευθεί η διοίκηση του Ολυμπιακού και η πολιτική της στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.


Σχολιάστε εδώ