723.598 θέσεις εργασίας χάθηκαν το 2010 – 2013!

Και αυτά δεν είναι λόγια του αέρα ούτε προέρχονται από τις συχνότητες των καναλιών. Είναι στοιχεία της έρευνας «Ανάπτυξη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα», που εκπονήθηκε από τους φορείς της Αγοράς -ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΚΕΕΕ- και την «Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα» του κ. Ράιχενμπαχ. Σε αυτήν την τραγική τετραετία έκλεισαν 214.618 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χάθηκαν 723.598 θέσεις εργασίας και εξαϋλώθηκαν 19 δισ. ευρώ.

Δεν βλέπει ανάπτυξη ο Ράιχενμπαχ

Σε αντίθεση με το καθημερινό παραμύθι της κυβέρνησης, με πλειοδότες τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο, ότι τέλος η ύφεση, μπαίνουμε στην ανάπτυξη και έρχεται η έξοδος στις αγορές, το αφεντικό της Task Force και ουσιαστικός επιτηρητής των πάντων, μιλώντας στην παρουσίαση της έρευνας, άφησε να φανεί ότι δεν βλέπει ανάπτυξη. Το είπε έμμεσα, λέγοντας με νόημα: «Συνήθως είμαι πολύ επιφυλακτικός με τις προβλέψεις. Πριν από τρία χρόνια με ρώτησαν πότε εκτιμώ ότι θα έρθει η ανάπτυξη. Χαίρομαι που δεν απάντησα τότε».

Θα υποφέρουμε ακόμη

Αναφερόμενος ο κ. Ράιχενμπαχ στη σημασία των ΜμΕ, είπε: «Εάν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αναπτυχθούν, θα υποφέρει συνολικά η οικονομία. Είναι απαραίτητες και για την απασχόληση αλλά και για να υπάρχει μέλλον που να χαρακτηρίζεται από κοινωνική ισορροπία».


Σχολιάστε εδώ