Το τηλεφώνημα αγωνίας του Σαμαρά στον Καραμανλή

Η κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα ηγετικά κλιμάκια αποκαλύπτει την ανησυχία για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η παράταξη, αλλά και την αγωνία για την επόμενη ημέρα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς ανέλαβε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει (μετά από πολύ καιρό), την Τετάρτη, με τον Κ. Καραμανλή και να του ζητήσει να δώσει το «παρών» του και στη (χθεσινή) εκδήλωση στη Χαλκιδική.

Κι αυτό διότι πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού ήταν να παραστεί μόνον στην εκδήλωση της 4ης Οκτωβρίου στην Αθήνα. Αυτό λέγεται ότι είχε αφήσει σαφώς να εννοηθεί στη συνάντηση που είχε προ ημερών με τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, ο οποίος είχε για τον λόγο αυτό ακριβώς πάει μέχρι το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, μεταφέροντας προφανώς μήνυμα του κ. Σαμαρά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλήφθηκαν ότι μια ενδεχόμενη απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την εκδήλωση θα αδυνάτιζε σε μεγάλο βαθμό το μήνυμα για «πανστρατιά». Παράλληλα θα τροφοδοτούσε ποικίλα σενάρια και θα ενίσχυε έναν κύκλο εσωστρέφειας, το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε αυτήν την περίοδο ο κ. Σαμαράς. Έτσι υποχρεώθηκε να τηλεφωνήσει ο ίδιος -την περασμένη Τετάρτη- στον κ. Καραμανλή για να του ζητήσει να πάει στη Χαλκιδική.

Ο τελευταίος απάντησε θετικά αναλογιζόμενος ότι η απουσία του θα μπορούσε από ορισμένους να παρερμηνευτεί και να θεωρηθεί «χτύπημα» κατά του κ. Σαμαρά.

Το τι ακριβώς διημείφθη στη συνομιλία τους είναι άγνωστο, αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο κ. Καραμανλής να έχει αναφερθεί στη φημολογούμενη επιστροφή του Γ. Καρατζαφέρη.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταστήσει εδώ και χρόνια σαφή τη διαφωνία του σε μια τέτοια εξέλιξη.

Στο μεταξύ, η παρουσία του κ. Καραμανλή στην εκδήλωση, μετά από το τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά, έδωσε τροφή στα σενάρια για την Προεδρική εκλογή. Κομματικά στελέχη σημείωναν ότι με τον ίδιο τρόπο ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να πειστεί να είναι υποψήφιος για το ύπατο αξίωμα και να βγάλει την κυβέρνηση από το αδιέξοδο. Από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή ωστόσο είναι κατηγορηματικοί: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα! Προσθέτουν ακόμη ότι το ζήτημα αυτό έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα, ο κ. Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται. Άλλωστε, έλεγαν με νόημα, αν αποδεχόταν την πρόταση θα ήταν σαν να έβγαινε στη σύνταξη!


Σχολιάστε εδώ