Ρύθμιση «πακέτο» για 60 δόσεις…

Οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το «ΠΑΡΟΝ» κάνουν λόγο για 60 δόσεις (που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να φτάσουν τις 72) ενώ οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας έχουν καταλήξει στην πρόταση που θα αφορά ρύθμιση «πακέτο» για Ταμεία και Εφορίες. Μετά την πλήρη αποτυχία της περίφημης «νέας αρχής», που οδηγεί σε κατάρρευση τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και τη δραματική αύξηση των οφειλών προς την Εφορία, που μόνο σε έναν χρόνο αυξήθηκαν σχεδόν κατά 8 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση θα καταθέσει πρόταση που θα προβλέπει:

• Να ισχύσει η ρύθμιση της «νέας αρχής» για όλες τις οφειλές, δηλαδή οι 48 δόσεις. Να ενταχθούν σε αυτή τη ρύθμιση και τα χρέη των ετών 2013 και 2014, που σήμερα ρυθμίζονται σε 12 δόσεις.

• Οι 48 δόσεις θα μπορούν να αυξάνονται σε 60 ή και 72, ενώ για τις οφειλές κάτω από 5.000 θα ζητηθεί ο οφειλέτης να δίνει ό,τι μπορεί κάθε μήνα.

Τα στελέχη των δύο υπουργείων έχουν δοκιμάσει την πρόταση αυτή στις συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων, προβάλλοντας το επιχείρημα πως χιλιάδες οφειλέτες θα ανταποκριθούν προκειμένου να πάρουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Αυτόματα, θα διακοπούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που έχουν κινηθεί για πολλές περιπτώσεις μεγάλων οφειλών από το Κέντρο Είσπραξης Ανείσπρακτων Οφειλών (ΚΕΑΟ).


Σχολιάστε εδώ