Πουλάνε τα μυστικά των επιχειρήσεων οι τράπεζες!

Η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας, και δεν διαψεύστηκε, αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση ανοίγει την πόρτα ώστε σε πρώτη φάση να βγουν στο παζάρι τα στοιχεία των επιχειρήσεων. Και το επόμενο βήμα θα είναι τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών να είναι στη διάθεση των πάντων.

Από δω και πέρα, όποιος θέλει να αποκτήσει τα απόρρητα μέχρι σήμερα στοιχεία των επιχειρήσεων που έχει «φακελώσει» η θυγατρική εταιρεία των τραπεζών, ο «Τειρεσίας», θα μπορεί πληρώνοντας ένα μικρό ποσό να έχει πρόσβαση στη μαύρη λίστα και να παίρνει στοιχεία για όσες επιχειρήσεις θέλει. Και από την επομένη τα στοιχεία μπορεί να ανεβαίνουν στο διαδίκτυο σε συνέχειες ή να δημοσιεύονται σε εφημερίδες, αποτελώντας το πιο ελκυστικό ανάγνωσμα. Η σχετική προεργασία έχει γίνει. Ήδη έχει συσταθεί η ηλεκτρονική υπηρεσία του «Τειρεσία», ο οποίος πλέον κάθε άλλο παρά τυφλός θα είναι, και λέγεται «Τσεκ». Η απόφαση αυτή των τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε γνώση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που φαίνεται ότι δεν έχει αντίρρηση, δεν διαφωνεί, από τη στιγμή που αρχίζει η πώληση των προσωπικών δεδομένων των επιχειρήσεων. Οι επαγγελματικοί φορείς της Αγοράς είναι ανάστατοι και σίγουρα τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ήδη ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σε δήλωσή του τόνισε: «Τα προσωπικά δεδομένα των επιχειρήσεων δεν μπορούν να είναι φέιγ βολάν»! Το επιχείρημα που προβάλλουν οι υποστηρικτές της απόφασης είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να γνωρίζουν το «ποιόν» της επιχείρησης με την οποία θα σκέφτονται να συνεργασθούν.

Με την ίδια λογική, όμως, γιατί τα προσωπικά δεδομένα να μην είναι και στη διάθεση κάποιου που θέλει να πάρει έναν υπάλληλο ή να συνεργασθεί με κάποιον, ακόμη και να παντρευτεί μια κοπέλα; Αντιλαμβάνεται ο καθένας τι λάκκο ανοίγουν με το να βγάζουν στη γύρα τα προσωπικά δεδομένα των επιχειρήσεων.


Σχολιάστε εδώ