Περίεργες συμμαχίες στον Δήμο Χαϊδαρίου

Αυτά τα περίεργα συμβαίνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και γι’ αυτό ο κόσμος πλέον δεν εμπιστεύεται κανέναν… Συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαϊδαρίου, ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, που ανήκει στο ΚΚΕ, όταν τέθηκε το θέμα εκλογής δύο αντιπροσώπων του δήμου στον ΑΣΔΑ, αντί να προτείνει δύο υποψήφιους από τον συνδυασμό του, όπως γίνεται συνήθως, πρότεινε έναν από τον συνδυασμό του και ζήτησε από την αντιπολίτευση να προτείνει τον άλλον, από την οποία αυτοπροτάθηκαν δύο: Ο Ανδρέας Μποζίκας, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο και σημερινός πρόεδρος του ΑΣΔΑ, ο οποίος αν δεν εκλεγόταν θα έχανε τη δυνατότητα να επαναδιεκδικήσει την προεδρία του συνδέσμου και ο κ. Σπηλιωτόπουλος από τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει τον δικό της υποψήφιο (ο οποίος εξελέγη με την πρώτη) και δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία για τον δεύτερο, αφήνοντας την αντιπολίτευση να αποφασίσει μόνη της. Στην ψηφοφορία για τον δεύτερο υποψήφιο, οι κ. Μποζίκας και Σπηλιωτόπουλος ισοψήφισαν με εννέα ψήφους. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πήρε τις ψήφους της αντιπολίτευσης, πλην δύο και ο κ. Μποζίκας τις δύο της αντιπολίτευσης και επτά της πλειοψηφίας! Δηλαδή, επτά σύμβουλοι του ΚΚΕ, παρά τα όσα είπε ο δήμαρχος περί αποχής, ψήφισαν τον σύμβουλο που εξελέγη με συνδυασμό που προέρχεται από τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μια και με τον κ. Μποζίκα συστρατεύθηκε όλο το δυναμικό του Δημήτρη Μαραβέλια, πρώην δημάρχου και Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ σήμερα!

Στη δεύτερη ψηφοφορία υπήρξε πάλι ισοψηφία με 11-11 ψήφους, με τη διαφορά πως οι σύμβουλοι του ΚΚΕ που στήριξαν Μποζίκα έγιναν εννέα και αφού ο Αν. Μποζίκας συστρατεύθηκε για να ψηφίσει και τον σύμβουλο του συνδυασμού του που απουσίαζε… στο Κάτω Παρτάλι, Τάσο Χαλκιά!

Όμως και η τρίτη ψηφοφορία έληξε με ισοψηφία 11-11! Όμως, οι παρόντες σύμβουλοι μετρήθηκαν 31 και τα ψηφοδέλτια στην κάλπη ήταν 32! Στη φασαρία που έγινε, ο δήμαρχος Μ. Σελέκος ομολόγησε πως εκείνος έκανε τη λαθροχειρία. Έριξε στην κάλπη τον φάκελο με την ψήφο της συμβούλου του συνδυασμού της κ. Τοκατίδου που είχε αποχωρήσει! Δηλαδή, ο δήμαρχος ψήφισε για λογαριασμό της κ. Τοκατίδου που απουσίαζε!

Μετά το πανδαιμόνιο που ακολούθησε, ο πρόεδρος του Σώματος έσωσε… την τιμή του δημάρχου και ακύρωσε την ψηφοφορία επιβάλλοντας να γίνει… κλήρωση μεταξύ των δύο υποψηφίων. Έτσι, στην κλήρωση τυχερός αναδείχθηκε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και έτσι ο ΑΣΔΑ σίγουρα θα αλλάξει χέρια.

Και στον Κορυδαλλό

«Κρούσμα» συνεργασίας ΚΚΕ-ΝΔ είχαμε όμως και στον Δήμο Κορυδαλλού. Στις εκλογές που έγιναν για τους αντιπροσώπους του Δήμου στον ΠΕΣΥΔΑΠ, ο συνδυασμός του δημάρχου Στ. Κασιμάτη εξέλεξε τον δικό του, ενώ ο συνδυασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Γ. Μελά πρότεινε τον κ. Γκόγκο. Όμως από τον ίδιο συνδυασμό αυτοπροτάθηκε και ο κ. Παπαδημητρίου, που προωθήθηκε από τον γνωστό παράγοντα της ΝΔ στην περιοχή, τον γιατρό κ. Νικητόπουλο. Η επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ Ελευθερία Παπουτσιδάκη δήλωσε ότι ο συνδυασμός της θα ρίξει λευκό ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Όμως, στις ψηφοφορίες που έγιναν (χρειάστηκε να γίνουν τρεις, γιατί υπήρχε ισοψηφία, και τελικά εξελέγη ο κ. Γκόγκος με κλήρωση) στην κάλπη βρέθηκαν δύο λευκά ψηφοδέλτια, ενώ ο συνδυασμός του ΚΚΕ εξέλεξε τρεις συμβούλους. Αυτό έδειξε και ότι κάποιος σύμβουλος του ΚΚΕ δεν ευθυγραμμίστηκε με τη γραμμή του συνδυασμού.


Σχολιάστε εδώ