«Μάχη στην ΠΕΔΑ με… φόντο τα σκουπίδια!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ενώ επρόκειτο, στο τέλος του μήνα, να συγκαλέσει την Ολομέλεια της ΠΕΔΑ για να εκλέξει τα 25 μέλη του ΔΣ, τα οποία στη συνέχεια θα εκλέξουν τον πρόεδρο, ανακοίνωσε τώρα ότι η Ολομέλεια θα συγκληθεί στις 8 Οκτώβρη, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό! Να σημειώσουμε ότι ο Γ. Καμίνης μετέχει εξ οφίτσιο στο ΔΣ, συγκαλεί δε και την Ολομέλεια της ΠΕΔΑ, ως δήμαρχος του μεγαλύτερου δήμου της Αττικής, δηλαδή του Δήμου Αθηναίων.

Για την εκλογή των 25 αιρετών που θα απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΑ κατεβάζουν συνδυασμούς: το ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Ν. Σαράντη, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ κατεβαίνει μόνος του ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης. Επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, με τον τίτλο Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής, είναι ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, ο οποίος βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από μεγάλο μέρος δημάρχων και δημοτικών συμβούλων δήμων της Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο συνδυασμός του Δ. Στεργίου εξασφαλίζει 11 έδρες και κάνει προσπάθεια για να φτάσει στις 13, που θα του εξασφαλίσουν την προεδρία της ΚΕΔΕ. Άγνωστο είναι τι θα κάνουν οι σύμβουλοι που θα εκλεγούν με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ. Θα συνεργαστούν με τον ανεξάρτητο Δ. Στεργίου για την εκλογή προεδρείου στην ΠΕΔΑ ή θα προτιμήσουν να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ; Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους συμβούλους που θα εκλεγούν με το ΚΚΕ. Όσον αφορά το περιβάλλον Καμίνη, φαίνεται πως… λοξοκοιτά προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά, αφού από τη μία λέει πως θα αφήσει τους συμβούλους του συνδυασμού του να ψηφίσουν για το ΔΣ της ΠΕΔΑ κατά… συνείδηση, αλλά ο ίδιος δεν παύει να… γλυκοκοιτάζει προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν χάνει ευκαιρία να έχει επαφές με στελέχη του, ενώ δήλωσε δημόσια ότι είναι άδικο να μην του επιτρέπει η νομοθεσία να ορίσει αντιδήμαρχο στον Δήμο Αθηναίων τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Σακελλαρόπουλο! Μάλιστα, λέγεται ότι επιδιώκει να… γείρει την πλάστιγγα στην ΠΕΔΑ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, για να στηριχθεί από το κόμμα του Τσίπρα στην ΚΕΔΕ.

Θυμίζουμε ότι η ΠΕΔΑ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον ΕΣΔΝΑ, ο οποίος ελέγχει τα σκουπίδια της Αττικής και τον έχει… βάλει στο μάτι η Δούρου, αφού στο ΔΣ του ΕΣΔΝΑ ένα μέρος των συμβούλων ορίζονται από την περιφέρεια κι ένα από την ΠΕΔΑ. Αν, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγξει την ΠΕΔΑ, παίρνει και τον ΕΣΔΝΑ, αφού ελέγχει την περιφέρεια με τη Δούρου! Γι’ αυτό η «μάχη» στις εκλογές για την ΠΕΔΑ έχει ξεχωριστή σημασία.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μετά τον συνδυασμό του Δ. Στεργίου, δεύτερος σε δύναμη είναι ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να εκλέξει επτά μέλη στο ΔΣ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με πέντε και τέταρτο το ΚΚΕ με δύο.

Από τον Δήμο Πειραιά, υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Δ. Στεργίου θα είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Δαβάκης και ο πρώην αντιδήμαρχος Τ. Κάρλες.


Σχολιάστε εδώ