ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Στην εκδήλωση μετείχαν και οι δύο γνωστοί κρητικοί καλλιτέχνες Μανώλης Κονταρός και Μάνος Μουντάκης. Να θυμίσουμε ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν δημότης Πειραιά και είχε εκλεγεί και βουλευτής Πειραιά. Παρέστησαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Α΄ Πειραιά Κ. Αρβανιτόπουλος, που στη συνέχεια πήγαν μαζί με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στη «Στάνη» για καφέ.

// Ύστερα από διακοπή κάποιων χρόνων πραγματοποιήθηκε φέτος στο λιμανάκι του Μπαϊκούτση (όρμος Αφροδίτης), στην Πειραϊκή, η γιορτή του σπάρου, με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά και διοργανωτή τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων «Αγ. Νικόλαος». Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενώ τα έσοδα διατέθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Παρών και ο Γιάννης Μώραλης, που δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις στον Πειραιά, πολύ περισσότερο δε όταν έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Είμαστε χαρούμενοι που συμβάλαμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και με τη στήριξη του Ολυμπιακού, προκειμένου να ξαναπραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή στην πόλη μας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι καλό να βρισκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, να περνάμε όμορφες στιγμές και ταυτόχρονα όλοι μαζί να στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη».

// Θα μπουν τελικά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κορυδαλλού όλα τα παιδιά που είχαν κάνει αίτηση, μια και το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε να γίνουν 16 προσλήψεις βρεφονηπιοκόμων από τον δήμο για να καλυφθούν όλα τα κενά και να μπορούν οι σταθμοί να φιλοξενήσουν τα νήπια που επιθυμούν. Ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης προκήρυξε τον σχετικό διαγωνισμό. Μόλις γίνουν οι προσλήψεις, θα ειδοποιηθούν οι γονείς των νηπίων που είχαν μείνει εκτός, να πάνε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που είχαν υποβάλει αιτήσεις.

// Μια που μιλάμε όμως για τον Κορυδαλλό, να πούμε ότι ένα ακόμα από τα προβλήματα που χρονίζουν, πλησιάζει στη λύση του. Πρόκειται για τις γυναικείες φυλακές, που όπως ενημέρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου τον δήμαρχο, τους επόμενους μήνες θα αδειάσουν και είναι πολύ πιθανό να πέσει και ο φράχτης!

// Μεγάλη φασαρία έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Περάματος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ο δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης ζήτησε από το συμβούλιο να πάρει απόφαση προσωρινής αναστολής της λειτουργίας του βρεφικού σταθμού για να απασχοληθεί το προσωπικό του στους νηπιακούς σταθμούς, προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά, τουλάχιστον αυτοί. Η πρόταση του δημάρχου «πέρασε» έπειτα από πολλές αντιδράσεις, ενώ δεν την ψήφισε και ένας σύμβουλος του συνδυασμού του! Στην ίδια συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου, αποφάσισε να μη στείλει ο δήμος στοιχεία των εργαζομένων του για… αξιολόγηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

// Την περασμένη Κυριακή γράφαμε για το νεκροταφείο Σχιστού και, πριν αλέκτορα φωνήσαι, επιβεβαιωθήκαμε: Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (υπ’ αριθμ. 122/14) παραπέμπονται να δικαστούν για σωρεία αδικημάτων τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της περιόδου από το 2006 μέχρι το 2011! Οι κατηγορίες αφορούν απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος κ.λπ. Για να παραπέμπονται όμως όλες οι διοικήσεις, φανταστείτε τι γινόταν! Ας το έχουν υπόψη τους και οι σημερινοί διοικούντες, για να μην πάθουν τα ίδια.

// Και κάτι της… τελευταίας στιγμής: Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος, που κατέβηκε με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι παλιός γνώριμος σ’ όλη την περιοχή για τις ανατρεπτικές ιδέες του και την ακτιβιστική του δράση, αποφάσισε να είναι ο ίδιος εκπρόσωπος του δήμου του στη διοίκηση του νεκροταφείου. Η ενέργειά του αυτή σηματοδοτεί την απόφασή του να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγείου» από το Σχιστό, αφού γνωρίζει πολύ καλά το… πάρτι που γίνεται τόσα χρόνια, αλλά και για το νέο που ετοιμάζεται. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να τα καταφέρει, γιατί κι άλλοι είχαν όλη την καλή διάθεση να τα βάλουν με τα κυκλώματα, αλλά έφυγαν… νύχτα κι από την πίσω πόρτα! Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά Εμφιετζόγλου κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα και μπορεί άμεσα να διεκδικήσει από τους δήμους που συμμετέχουν στη λειτουργία του νεκροταφείου, το ποσό που έχει επιδικάσει υπέρ της το Συμβούλιο της Επικρατείας. Και αυτό σημαίνει ότι οι δήμοι του Πειραιά θα αποκτήσουν έναν ακόμα… οικονομικό βραχνά.

// Για έβδομη φορά αναβλήθηκε η ανάθεση του έργου της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος-Σαλαμίνας, λόγω προσφυγών που κάνουν οι διάφορες κατασκευαστικές εταιρείες και «μπλοκάρουν» τη διαδικασία. Να σημειώσουμε ότι για το έργο έχει «βγει» χρηματοδότηση ύψους 350 εκατ. ευρώ από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το μόνο που απομένει είναι να εγκατασταθεί ο εργολάβος για να αρχίσουν τα έργα. Όμως, φαίνεται πως αυτό είναι… λίγο δύσκολο να γίνει, οπότε θα πηγαίνουμε μερικά χρόνια ακόμα στη Σαλαμίνα με τα φέρι…

// Πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στο Πολυτεχνείο του Φράιμπουργκ της Γερμανίας η εργασία που έχει εκπονήσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ στον ΧΑΔΑ Σχιστού για τα επίπεδα ακτινοβολίας. Όπως αποκαλύφθηκε, η ακτινοβολία στην περιοχή που έγινε αποκατάσταση από τον ΠΕΣΥΔΑΠ είναι σχεδόν μηδενική και πάντως πολύ χαμηλότερη από τα κατώτερα επιτρεπτά όρια ενώ στο σημείο που ακόμα δεν έχει γίνει αποκατάσταση είναι σε επικίνδυνα επίπεδα. Για την αποκατάσταση και του υπόλοιπου τμήματος του ΧΑΔΑ έχει ενδιαφερθεί και ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας, ο οποίος έχει επισκεφθεί μάλιστα τον χώρο. Την παρουσίαση στο Πολυτεχνείο του Φράιμπουργκ έκανε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.


Σχολιάστε εδώ