Η… συνταγή της ποίησης…

«Η ποίηση δεν είναι τέχνη του λόγου, είναι περισσότερο τέχνη της σιωπής. Δίνει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να μιλήσει για τα πάντα, στην πραγματικότητα όμως μιλάει μόνο γι’ αυτά για τα οποία δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Κοντινότεροι συγγενείς της είναι η φιλοσοφία και η μουσική, ενώ πρώτη ύλη της παραμένει πάντοτε η αισθητική, αισθηματική, συναισθηματική συγκίνηση».

– Τα παραπάνω είναι τα βασικά υλικά της ποίησης, όπως τα εξηγεί ο ποιητής από την Αμοργό Αντώνης Φωστιέρης, στη συνέντευξή του στα «Νέα» και στον Μανώλη Πιμπλή.

• Σανίδα σωτηρίας στην κρίση ακόμη και τα τηλεπαιχνίδια! Οι αριθμοί λένε τη δική τους αλήθεια: Όλοι θέλουν να γίνουν εκατομμυριούχοι! Χαμός έγινε από τις πρώτες ημέρες προβολής του τρέιλερ του «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» στον ΣΚΑΪ, αφού μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα από τη μετάδοσή του τα τηλέφωνα του καναλιού… πήραν φωτιά από τηλεθεατές που ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή. Πάνω από 4.800 είναι μέχρι στιγμής οι αιτήσεις και δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μέρες από τη στιγμή που βγήκε το πρώτο διαφημιστικό στον αέρα. Ο Γιάννης Ζουγανέλης, παρουσιαστής της νέας βερσιόν του «Εκατομμυριούχου», δεν πίστευε στα αυτιά του όταν του ανακοινώθηκε ο αριθμός των υποψήφιων συμμετεχόντων.


Σχολιάστε εδώ