Η Γιάννα και το «thinκ tank» του Κλίντον τον Ιούνιο του 2015 στην Αθήνα

Το συνέδριο είναι μια πρωτοβουλία της Γιάννας Αγγελοπούλου και του πρώην αμερικανού Προέδρου και είναι το πρώτο συνέδριο του CGI που πραγματοποιείται στην Ευρώπη, σε μια περίοδο έντονων πολιτικών και οικονομικών αναζητήσεων για το παρόν και το μέλλον της Ευρωζώνης.

Όπως είναι φυσικό, μαζί με τον Μπιλ Κλίντον, τη Χίλαρι Κλίντον και την κόρη τους Τσέλσι, αναμένεται να συρρεύσουν τον ερχόμενο Ιούνιο στην Αθήνα δεκάδες προσωπικότητες διεθνούς κύρους, οι οποίοι μαζί με διακεκριμένους έλληνες συναδέλφους τους θα κληθούν να λειτουργήσουν ουσιαστικά ως ένα έκτακτο «think tank» για τις λύσεις που μπορούν να υπάρξουν σε τούτη την ευπαθή και σκληρά δοκιμαζόμενη περιοχή της Ευρώπης.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Το CGI Mediterranean θα επιτρέψει στην Αθήνα να γίνει, όπως θα έλεγε ο Τόμας Τζέφερσον, ένα αληθινό εργαστήρι της Δημοκρατίας».

Ενώ ο Μπιλ Κλίντον από την πλευρά του εξήγησε πως θα έχει τον χαρακτήρα μιας «ομάδας εργασίας», που θα συγκληθεί με στόχο να υπάρξουν «δεσμεύσεις σε τομείς όπως η ανεργία των νέων, που κυμαίνεται στο 50% στην Ελλάδα και την Ισπανία, η οικονομική ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η πράσινη ανάπτυξη.

Θα είναι μια διάσκεψη εργασίας που θα φέρει κοντά ηγέτες από όλους τους εμπλεκόμενους τομείς και χώρες ώστε να αναπτύξουμε λύσεις με στόχο τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, φρόντισε αυτή η μεγάλη πρωτοβουλία να περιέλθει σε γνώση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το ίδιο κιόλας βράδυ της ανακοίνωσής της στη Νέα Υόρκη.


Σχολιάστε εδώ