επί του πιεστηρίου
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νίκος Παντελής έδειξε ότι η ανθρωπιά δεν λείπει από τη Δικαιοσύνη, όσο κι αν τις εποχές που ζούμε το συναίσθημα γίνεται όλο και περισσότερο είδος εν ανεπαρκεία. Το συμφέρον έχει γίνει το κύριο κριτήριο για κάθε επιλογή. Δυστυχώς. Με μια εγκύκλιό του, λοιπόν, ο κ. Παντελής υποδεικνύει στα αστυνομικά όργανα ότι η σύλληψη σε περίπτωση Αυτοφώρου θα πρέπει να γίνεται εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος που το επιβάλλει, αλλά ακόμη και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συμπεριφέρονται «με κάθε δυνατή ευγένεια, να μη μεταχειρίζονται βία παρά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη, να δεσμεύουν τον συλληφθέντα μόνο εάν αντιστέκεται ή είναι ύποπτος φυγής, να ενεργούν με σύνεση, αποφεύγοντας τραχύτητα φράσεων και ενέργειες που βλάπτουν την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπειά του».
Ελπίζουμε ότι τα αστυνομικά όργανα θα ακολουθήσουν τις υποδείξεις του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δεν θα φανούν βασιλικότερα του βασιλέως…
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στα Καλάβρυτα στις αρχές της εβδομάδας και ζητάει από τον υπουργό Δικαιοσύνης την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για μικροοφειλέτες του Δημοσίου.
Σιγά μη χρεοκοπήσει η χώρα και τρέχουμε για νέα Μνημόνια με την… εξωφρενική μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Μόλις 11 λεπτά ήταν όλη κι όλη η… ελάφρυνση, δηλαδή κάπου 37 δραχμούλες, όταν το μπουκαλάκι το νερό κοστίζει 170 δραχμές και μία τυρόπιτα 1,2 με 1,5 ευρώ, που σε δραχμές είναι γύρω στις 500.
Εύλογη η απορία αναγνώστη μας:
Αφού έχουμε πλεόνασμα, γιατί συνεχίζουμε να δανειζόμαστε;
Ξέχασε και τα Σκόπια ο Αντώνης Σαμαράς. Στη συνέντευξη που δόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τη Μέρκελ ο έλληνας πρωθυπουργός, ρωτήθηκαν και οι δύο ηγέτες αν μίλησαν για το ζήτημα της ονομασίας. Η κυρία Μέρκελ είπε όχι, ο δε Σαμαράς δήλωσε ότι δεν έχει τίποτε να προσθέσει… Και
εκείνες οι μάχες του 1991, Αντώνη, και οι κινητοποιήσεις σε ποιον βωμό εξαφανίσθηκαν;
«Δεν μπορώ να καταργήσω τη βροχή. Δεν μπορώ ούτε να προκαλέσω βροχή. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε αυτές τις συνθήκες, σημαίνει να στέκεσαι μαζί με τους Γάλλους κάτω από τη βροχή», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Φρανσουά Ολάντ, που τον τελευταίο καιρό δεν τα πάει καθόλου καλά, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Όμως αυτό δεν αναιρεί –ούτε μπορεί να προσπεράσει κανείς– την αξία αυτής της πολύ σημαντικής δήλωσης του γάλλου Προέδρου και τα μηνύματα που στέλνει προς όλους εκείνους που κατέχουν τόσο υψηλά δημόσια αξιώματα. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος για το τι εννοώ, θα το πω ευθέως: Ο δικός μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας, στάθηκε ποτέ, στα δέκα χρόνια που είναι αρχηγός του κράτους, μαζί με τον λαό κάτω από τη βροχή; Ιδιαίτερα σε αυτά τα έξι χρόνια της άγριας θύελλας οι βρεγμένοι Έλληνες δεν τον είδαν ποτέ δίπλα τους να βρέχεται μαζί τους…
Και κόμμα κατάφερε να φτιάσει στην Ελλάδα ο Τόμσεν και η παρέα του. Στην πρόσφατη έρευνα της Κάπα Research και συγκεκριμένα στο ερώτημα ποιους θεσμούς εμπιστεύεται ο κόσμος, ένα 17,4% είπε την «τρόικα», τα κόμματα μόνο 7,6% και τα συνδικάτα μόλις 5,7%! Θεσμός λοιπόν η «τρόικα», αφού το 17,4% θεωρεί ότι προσέφερε στη χώρα και στον ελληνικό λαό θεσπέσιο έργο, δηλαδή οι συγκεκριμένοι υπαλληλίσκοι να μας κυβερνούν και με εντολή τους να κόβονται μισθοί και συντάξεις, να απολύονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και πολλοί συμπατριώτες μας να ξεγελάνε την πείνα τους στα συσσίτια. Κατόπιν αυτού να παρακαλέσουμε τον κυρ Τόμσεν να επιστρέψει με τη δέσμευση να τον κάνουμε πρωθυπουργό!
Γεια σας