Δεν μας τα λέει καλά το Jumbo

Η εταιρεία επισημαίνει ότι οι… «αγωνιστές του καναπέ» «αγνοούν ότι αποτελεί συνταγματική υποχρέωση κάθε εμπόρου που λειτουργεί στην ελληνική επικράτεια να εξυπηρετεί ισότιμα όλους τους πελάτες που μπαίνουν στο κατάστημά του, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, εθνικότητας, θρησκείας και, φυσικά, γλώσσας που χρησιμοποιούν».

Τονίζει ότι «τα εμπορικά καταστήματα δεν ασκούν -ευτυχώς- εξωτερική πολιτική. Μοναδική υποχρέωσή τους είναι η καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των πελατών τους, ιδιαίτερα εκείνων που επιλέγουν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα για να καλύψουν τις ανάγκες τους».

Τέλος, υποστηρίζει ότι «όπως ακριβώς τα τουρκικά καταστήματα στην Κωνσταντινούπολη είναι γεμάτα από σημάνσεις, προσφορές και πινακίδες στα ελληνικά, έτσι και τα καταστήματα που λειτουργούν στην Ελλάδα οφείλουν σεβασμό στους τουρκόφωνους πελάτες τους, οι οποίοι καθημερινά με τις αγορές τους στηρίζουν τον κρατικό προϋπολογισμό, τους μισθούς και τα ασφαλιστικά ταμεία των ελλήνων πολιτών».

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί, αφού είναι «συνταγματική υποχρέωση κάθε εμπόρου να εξυπηρετεί ισότιμα όλους τους πελάτες που μπαίνουν στο κατάστημά του ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, εθνικότητας, θρησκείας και γλώσσας», δεν αναρτά και πινακίδες στα πομακικά και γιατί όχι και στα ρομανί…

Καλό θα είναι να το ξανασκεφτεί. Και… συνταγματικά κατοχυρωμένη θα είναι και θα δώσει για τις μεταφράσεις των πινακίδων και κανένα… άλλο μεροκάματο…

***

Με σύμμαχο την «Μπιρλίκ»

Εκτός βεβαίως από την εταιρεία και η εφημερίδα «Μπιρλίκ», με σχόλιο στις σελίδες της, υπερασπίζεται την… καινοτομία του Jumbo.

Σημειώνει πως «ως δικαιολογία προβάλλεται ότι στο μαγαζί της εταιρείας “JUMBO” αναρτήθηκαν δίγλωσσες πινακίδες. Ισχυρίζονται πως η ανάρτηση πινακίδων στα τουρκικά θα δημιουργήσει κινδύνους ανάμεσα στις δύο κοινότητες της περιοχής (ΣΣ: ποιες “κοινότητες”, καλέ μας συντάκτα, εδώ έχουμε “σύνοικα στοιχεία”…) και ότι είναι κάτι που αποτελεί χτύπημα στη συμβίωση».

***

Δώσαμε θάρρος στους Τούρκους με το αντιρατσιστικό

«Τώρα υπάρχει δυνατότητα τιμωρίας όσων περιθωριοποιούν την “τουρκική” μειονότητα σε Δ. Θράκη, Ρόδο και Κω», δήλωσε ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και χαρακτήρισε τις Γενοκτονίες των Ελλήνων από τους Τούρκους «αβάσιμα ψηφίσματα της Βουλής στο παρελθόν, με τον κίνδυνο να περιοριστεί η αρχή της ελευθερίας της έκφρασης, η οποία είναι η βάση των πλουραλιστικών δημοκρατιών».

Τι μας λέει δηλαδή ο Τσαβούσογλου, προσβάλλοντας τα ιερά και τα όσιά μας (που, δυστυχώς για μερικούς, ακόμα έχουμε), μέσα στα μούτρα μας;

Ότι όποιος μιλά για τις μεθοδεύσεις του τουρκικού προξενείου και των πρακτόρων του εντός και εκτός των τειχών, ή θα πρέπει να σταματήσει να το κάνει ή θα πρέπει να διώκεται.

Ένα μεγάλο μπράβο στη συγκυβέρνηση που συνέταξε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και στους βουλευτές που το υπερψήφισαν…

Για να μην αναφερθούμε και στα περί «ελευθερίας της έκφρασης, η οποία είναι η βάση των πλουραλιστικών δημοκρατιών»…

Τρία μερόνυχτα έκανε για να μάθει απ’ έξω αυτό το κομματάκι ο Τσαβούσογλου…


Σχολιάστε εδώ