Ύστερα από 40 χρόνια, επιτέλους λύθηκε ο γόρδιος δεσμός…

Έτσι, το τελικό πρόγραμμα αξιοποίησης της έκτασης στο Πικέρμι προς όφελος των μελών του ΑΟΟΑ παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη, από κοινού, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Ταγαρά. Με το πρόγραμμα αυτό και την ψήφιση του ν.4280/14 παρέχεται λύση προς τα μέλη του ΑΟΟΑ σε ένα ζήτημα που εκκρεμούσε από το 1974! Με την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης του ΑΟΟΑ θα δημιουργηθεί ένας νέος οικισμός στο Πικέρμι με σύγχρονη πολεοδομική οργάνωση και υψηλή περιβαλλοντική προστασία, ικανοποιώντας το πολύχρονο αίτημα των μελών του Οργανισμού για στεγαστική αποκατάσταση.

Η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και του πρώην αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για το «ξεμπλοκάρισμα» του θέματος. Παρών φυσικά και ο πανηγυρίζων πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού υποστράτηγος ε.α. Ευάγγελος Δανιάς. Συγκεκριμένα, για την περιοχή του Πικερμίου, με τον νέο νόμο επιβάλλεται η παραχώρηση στο Δημόσιο του 50% των εκτάσεων των ενδιαφερομένων με σκοπό την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και επιτρέπεται να δομηθεί το υπόλοιπο 50%, με χαμηλό συντελεστή οικοδόμησης, μετατρέποντας την υφιστάμενη χέρσα και εγκαταλειμμένη έκταση σε έναν σύγχρονο οικισμό με πολλές κοινωφελείς λειτουργίες και, βέβαια, τεράστιο χώρο πρασίνου. Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο υπουργεία έχουν ήδη συναποφασίσει και επεξεργάζονται τις σχετικές ρυθμίσεις και δίνεται πλέον η δυνατότητα στον ΑΟΟΑ να αξιοποιήσει την περιουσία του και να δημιουργήσει, επ’ ωφελεία των μελών του, έναν νέο σύγχρονο οικισμό στο Πικέρμι.

Ο ΥΕΘΑ στην ομιλία του εξήρε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την επιμονή του, λέγοντας: «Η πρώτη φορά που πληροφορήθηκα αυτή την εκκρεμότητα ήταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην προηγούμενη θητεία μου. Πρέπει να πω, για να το αναγνωρίσουν και οι συνάδελφοί του και κυρίως οι μελλοντικές γενεές, ότι ήταν μια από τις σημαίες που σήκωσε ευαισθητοποιώντας την πολιτική ηγεσία…» και πρόσθεσε: «Σαράντα χρόνια είναι πολλά, μιλάμε για δύο γενεές αξιωματικών που περίμεναν αυτήν την ώρα…». Βεβαίως, σημαντικό μερίδιο στην προώθηση του ζητήματος έχει και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος με τις υπηρεσίες και τους νομικούς του συμβούλους έδειξε ότι όπου υπάρχει θέληση και προγραμματισμός λύνονται ακόμη και οι πιο περίπλοκοι γόρδιοι δεσμοί της ελληνικής γραφειοκρατίας…


Σχολιάστε εδώ