ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Οι συνεργάτες του Δημήτρη Μελισσανίδη απέφυγαν να εξηγήσουν την κίνησή τους, αν και εδώ που τα λέμε, από την τελευταία συνέντευξη Τύπου έδωσαν το στίγμα τους πως βασικό μέλημά τους ήταν η πρωτοκόλληση του αιτήματος. Έτσι, ώστε όταν ολοκληρώσουν τον φάκελο, να εξεταστεί το αίτημά τους με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου που εξασφάλισαν από τον Αύγουστο. Οπότε, για τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια, ορθώς καθησυχάζουν τον κόσμο διότι διογκώθηκε μία λεπτομέρεια που οι ίδιοι αποκάλυψαν πριν καν προβούν στη σχετική κίνηση. Υπάρχουν, όμως, άλλα αγκάθια που καθιστούν αβέβαιη την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς» ή έστω την άμεση έναρξη των έργων.

Από τον Γενάρη και αν…

Ένα σημαντικό πρόβλημα έχει να κάνει με τη δημοσιοποίηση της θέσης που εκφράζεται εντός του ΣΥΡΙΖΑ για μπλόκο στην «Ένωση» από τη νομοθεσία. Στην αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζονται ότι οι διατάξεις του νόμου για το ρυθμιστικό (4277/2014) ουσιαστικά καταργήθηκαν από τον δασοκτόνο (4280/2014) που ψηφίστηκε έπειτα από μερικές μέρες. Μία άποψη που κατά τους «κιτρινόμαυρους» δεν ισχύει, αλλά και μόνο η υιοθέτησή της είναι ικανή να καθυστερήσει σημαντικά τις διαδικασίες. Μόνο αυτή η λεπτομέρεια, δηλαδή, το συγκεκριμένο αγκάθι μπορεί να μεταθέσει όλες τις εξελίξεις για το 2015 και βλέπουμε.

Η έλλειψη ρευστού

Το δεύτερο αγκάθι αφορά στην έλλειψη ρευστού για το πρότζεκτ του γηπέδου. Η ανταπόκριση του απλού κόσμου υπήρξε συγκινητική εάν σκεφτούμε τις δυσκολίες της εποχής σε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα, όμως, σφύριξαν αδιάφορα τα γερά πορτοφόλια, οι ΑΕΚτζήδες με αυξημένη ρευστότητα κράτησαν επιφυλακτική στάση, για να μην πούμε ότι πήραν αποστάσεις. Με συνέπεια τα χρήματα στον κουμπαρά για την «Αγιά Σοφιά» να ʼναι λίγα. Στο περιβάλλον του Μελισσανίδη εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι όλα θα τρέξουν σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό όταν εκδοθούν οι άδειες, αλλά ούτε ο ίδιος ο τίγρης δεν μπορεί να διαβεβαιώσει για την εγκυρότητα των ισχυρισμών.

Μπέρδεμα με το Ελεγκτικό Συνέδριο

Το τρίτο αγκάθι φύτρωσε έπειτα από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα χρήματα που είχε εγκρίνει η Περιφέρεια Αττικής ώστε να γίνουν έργα ανακατασκευής στο «Απόστολος Νικολαϊδης» του Παναθηναϊκού. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ προσπάθησαν κι εδώ να περιορίσουν τον θόρυβο για να μην αυξηθεί η αγωνία του κόσμου, αλλά ξέρουν ότι η απόφαση μπορεί να αποδειχθεί οδηγός για το μέλλον. Έστω και αν δεν υπάρχει στην περίπτωση της «Ένωσης» ο μπαμπούλας του Βοτανικού. Εντοπίζεται, όμως, το πρόβλημα του φορέα που θα εισπράξει τα χρήματα και σε αυτή την περίπτωση θα σταθεί το ΕΣ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Όπως θα σταθεί και στα χρήματα που έχει ήδη συγκεντρώσει η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» για να διαπιστώσει αν όντως τα χρήματα της περιφέρειας αντιστοιχούν στο 27% του συνολικού κεφαλαίου.

Σε μία περίοδο που όλοι προσδοκούσαν να δουν μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι εξελίξεις παγώνουν με συνέπεια ακόμα και οι συνήθως αισιόδοξοι και λαλίστατοι συνεργάτες του Μελισσανίδη να αποφεύγουν τις δημόσιες φανφάρες. Αποφεύγουν να εκθέτουν τον νικαιώτη επιχειρηματία και επιβεβαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι το όνειρο για την «Αγιά Σοφιά» μπορεί και να… χλωμιάσει.


Σχολιάστε εδώ