Σήκωσαν… μπαϊράκι οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ!

Έτσι, μετά τον Γ. Λαγουδάκη στο Πέραμα, που ανέστειλε τη λειτουργία του βρεφικού σταθμού του δήμου καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη που οι γονείς των βρεφών δεν θα έχουν πού να τα πάνε γιατί δεν δίνει πόρους για πρόσληψη βρεφοκόμων, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος έδωσε εντολή στους προϊσταμένους των υπηρεσιών να αγνοήσουν την επιστολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τους ζητούσε να στείλουν στοιχεία των εργαζομένων στον δήμο, προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των συμβάσεων! Οι δύο δήμαρχοι δείχνουν ξεκάθαρα πως θα τραβήξουν στα άκρα την κόντρα με την κυβέρνηση, προκειμένου να καταγγείλουν ή και να ανατρέψουν την πολιτική της απέναντι στους εργαζόμενους και τους πολίτες.

Ο δήμαρχος Περάματος δήλωσε την περασμένη Κυριακή πως επειδή η κυβέρνηση αφήνει τους παιδικούς σταθμούς του δήμου με πολλά κενά σε προσωπικό, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν όλοι και να μην κλείσει κανένας, θα αναστείλει τη λειτουργία του βρεφικού σταθμού για να στελεχώσει το προσωπικό του, τους παιδικούς σταθμούς, ώστε να καλυφθούν σε κάποιον βαθμό τα κενά που υπάρχουν και να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Σε δεύτερη, δε, φάση δεν θα ακολουθήσει τις κυβερνητικές εντολές και θα προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού για να λειτουργήσει και ο βρεφικός σταθμός.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας προχώρησε ακόμα περισσότερο. Έστειλε «εντέλεσθε» στους διευθυντές του δήμου για ανυπακοή στην πρόσκληση του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλουν στοιχεία των εργαζομένων. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, η αποστολή των στοιχείων των εργαζομένων θα ανοίξει τον δρόμο για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο! Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Η υποτιθέμενη αξιολόγηση και ο προσχηματικός επανέλεγχος των συμβάσεων είναι το ʽʽόχημαʼʼ για την απελευθέρωση μαζικών απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση εκ των προτέρων ορίζει πόσοι υπάλληλοι πρέπει να κριθούν ακατάλληλοι και έχει βάλει ως στόχο 25.000 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για το 2014. Δεν θα υπακούσουμε σε μια πολιτική που σκοπεύει να στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και ταυτόχρονα να διαλύσει τις δομές των δήμων και να τις παραδώσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

Στέλνουν οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμα πως μπορείς να κερδίσεις περισσότερα όταν λες κάποια «ΟΧΙ», παρά όταν είσαι συνέχεια οσφυοκάμπτης και η εκάστοτε πολιτική εξουσία σε θεωρεί δεδομένο…


Σχολιάστε εδώ