Ο Χρυσοχοΐδης δεν κάνει πίσω

Πρόκειται για εντελώς αντίθετους δρόμους. Ο μεν Βενιζέλος ενδιαφέρεται για το πώς θα στήσει ένα αποκλειστικά δικό του μαγαζί, ένα απόλυτα ελεγχόμενο κόμμα, που δεν θα έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, το όνομα του οποίου θα διαγραφεί, και αυτό δεν το κρύβει. Σε πρώτη φάση θα είναι συνιστώσα, όπως η… Ελιά και κάποια άλλα αποκόμματα.

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση κινείται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να περάσουν την εικόνα ότι τα έχει βρει με τον Σαμαρά και θα συνεργασθεί στην ίδρυση της Νέας Ελλάδας, που την έχει βάλει στο συρτάρι ο αρχηγός της ΝΔ. Μόνο που τέτοιες προθέσεις δεν υπάρχουν στην ατζέντα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Αντίθετα, αυτό που βγαίνει από τις δικές μας πληροφορίες αλλά και από όλα εκείνα για τα οποία κατηγόρησε τον Βενιζέλο στην εκδήλωση στο «Κάραβελ» -όπου μίλησε για κόμμα φορητό, που συνεδριάζει στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ δεν έχει γίνει ποτέ μια σοβαρή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ώστε να πουν όλοι οι βουλευτές τις απόψεις τους για την επόμενη μέρα της χώρας και να αποφασίσει το κόμμα για την πορεία του από δω και πέρα- είναι η αγωνία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη συνέχιση της παρουσίας του ΠΑΣΟΚ, όχι απλώς για να υπάρχει ένα κόμμα και μέσω αυτού να έχουν μερίδιο στην κυβέρνηση, αλλά με στόχο τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα. Και αυτό φάνηκε όταν στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης είπε ότι μετά τον ανασχηματισμό δεν ήρθε στη χώρα ούτε ένα ευρώ, ενώ παρά την αύξηση του αριθμού των τουριστών τα έσοδα είναι μειωμένα σε σχέση με πέρυσι κατά 3.000.000 ευρώ.

Στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν περιλαμβάνεται, ως μια πρώτη γεύση, το να αποκτήσει η χώρα μόνιμο φορολογικό σύστημα, που δεν θα αλλάξει για, π.χ., δέκα χρόνια, η ολοκληρωτική αλλαγή στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς καθυστερήσεις, που κοστίζουν και στο κράτος και στον πολίτη, η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και η άμεση εκδίκαση των υποθέσεων, ώστε να μη χρειάζεται να περιμένει κάποιος 10 και 15 χρόνια για να τελεσιδικήσει μια απόφαση.

Συμπέρασμα; Οι δρόμοι Χρυσοχοΐδη – Βενιζέλου χωρίζουν.


Σχολιάστε εδώ