ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ;

Εντούτοις, δεν θα σταθώ στο γεγονός αυτής της νίκης επί της πρωταθλήτριας Ισπανίας, ως σημαντικότερο γεγονός της εβδομάδας που έληξε, αλλά στα γεγονότα φρίκης που έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης, εκεί όπου ο ντόπιος Ηρόδοτος εμφάνισε στις εξέδρες μερικούς νταήδες, αποφασισμένους -όπως αποδείχτηκε- να δώσουν μαθήματα ύψιστης φιλοξενίας, στέλνοντας αντίπαλο θεατή σε νοσοκομείο…

Δυστυχώς, τα όσα προέκυψαν με επεισόδια σε βάρος μιας μικρής ομάδας εκδρομέων του Εθνικού και τα χτυπήματα σε βάρος 47χρονου με σιδερογροθιά, έστειλαν ένα μήνυμα φρίκης που ασφαλώς ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, άσχετα αν οι υπεύθυνοι του αθλητισμού (και του πολιτισμού!) δεν έδειξαν να ευαισθητοποιούνται. Προφανώς δεν συγκινήθηκε κάποιος από τους κυβερνητικούς καρεκλοκένταυρους, επειδή επρόκειτο για θύμα έναν οπαδό του «μικρού» Εθνικού και όχι ενός συλλόγου-γίγαντα, όπως είναι οι χαϊδεμένοι των μίντια Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στον αέρα η θλιβερή ιστορία του γηπέδου Αλικαρνασσού παρακολουθώ με προσοχή τα όσα ακολούθησαν. Πρώτα τα αρχικά συμπεράσματα από το νοσοκομείο της Κρήτης όπου διακομίστηκε ο άτυχος φίλαθλος: Μισόλογα! Χρειάστηκε να φέρουν με αεροσκάφος C130 τον τραυματία στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Αττικής και εκεί να μάθουμε την αλήθεια, αφού μετρήθηκαν τόσο τα χτυπήματα όσο και η αγριότητα με την οποία επιτέθηκαν τουλάχιστον τρεις χούλιγκαν στον άτυχο πειραιώτη οπαδό. Αναφέρω τρεις, διότι σύμφωνα με την Αστυνομία και την δικαστική Αρχή, τόσοι παραπέμπονται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κ.λπ. Ε, λοιπόν, ο κύριος Ανδριανός (λέμε τώρα…) ως ηγέτης του αθλητισμού ή ο κύριος Αθανασίου, ως πολιτικός προϊστάμενος της Δικαιοσύνης, σε αυτήν την ταλαίπωρη χώρα, δεν είχαν ούτε μία λέξη να πουν.

Μάταια περίμενα να δω την κομψή (και μάλλον συμπαθή) κυρία Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, εκπρόσωπο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, να βγει και να διαβάσει ένα μικρό κείμενο με το οποίο θα καταδίκαζε τη βία, θα εξέφραζε τη συμπάθεια στο θύμα του ξυλοδαρμού και θα έδινε κάποια υπόσχεση για ενεργοποίηση αρμοδίως. Κρίμα. Θα μου πείτε ότι μπορούσε να προκύψει μια ανακοίνωση της ΕΠΟ αλλά… τέτοια ώρα τέτοια λόγια για μία Ομοσπονδία α-ν-ύ-π-α-ρ-κ-τ-η.

Με την ευκαιρία, υπήρξαν πληροφορίες γύρω από συχνές εικόνες βίας στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών αλλά και ένας άθλιος τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι διαιτητές τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες. Όλα αυτά οδηγούν σε μικρά δράματα που παραμένουν στο σκοτάδι με τους «πρωταγωνιστές» να μένουν διαρκώς ατιμώρητοι, αφού τα φώτα της δημοσιότητας «πέφτουν» πάνω σε κάποιο γεγονός μόνον όταν χαροπαλεύει κάποιος φίλαθλος. Όπως αυτές τις ημέρες με τον άτυχο φίλο του Εθνικού.


Σχολιάστε εδώ