Καταιγίδα φόρων, κατασχέσεων, λουκέτων και ανεργίας!

Έχει πλημμυρίσει τη χώρα σε τέτοιο βαθμό το «success story», που η γερμανίδα καγκελάριος δεν θα μπορέσει να κλείσει τα μάτια. Αντίθετα, σίγουρα θα εκφράσει τον θαυμασμό της στον πρωθυπουργό μας για την αφοσίωση που επέδειξε και αυτός και ο αντιπρόεδρός του, όπως και τα εκτελεστικά όργανα, οι υπουργοί, στην πιστή υλοποίηση των εντολών της «τρόικας».

Και έχει πολλά να αραδιάσει πάνω στο γραφείο της Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς:

• Τα 200.000 κατασχετήρια -είναι η πρώτη δόση- για οφειλές στο Δημόσιο, που θα πρέπει να ρυθμιστούν εντός 15 ημερών.

• Τα λουκέτα, που πολλαπλασιάζονται και έχουν ξεπεράσει τα 300.000 – μόνο στο λιανεμπόριο έκλεισαν 3.500 μαγαζιά από το 2010 μέχρι το 2013.

• Τα 20.000 νοικοκυριά (αποτελούν το 70%) και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρέος γύρω στα 10.000 ευρώ που παραδίδονται από τη ΔΕΗ στις εισπρακτικές εταιρείες!

• Τους 962.400 μακροχρόνια ανέργους που ψάχνουν επί δώδεκα μήνες για ένα μεροκάματο και αποτελούν το 74,4% των 1.280.100 ανέργων που κατέγραψε προχθές η ΕΛΣΤΑΤ.

• Τα 7,86 δισ. ευρώ που θα πρέπει να πληρώσουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

• Τους 2.352 οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων οι οποίοι το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τη δόση τους λόγω της… ευμάρειας που… πνίγει τον ελληνικό λαό. Και χαμένο ήταν πάλι το Δημόσιο, που δεν εισέπραξε 303,8 εκατ. ευρώ. Ενώ αν οι δόσεις ήταν περισσότερες, όπως ζητούν όλοι, το ποσόν θα ήταν μικρότερο και θα μπορούσε να το καταβάλει ο οφειλέτης. Αλλά η «τρόικα» δεν το επιτρέπει…

• Τις τιμές των κατοικιών που βούλιαξαν, σημειώνοντας νέα υποχώρηση κατά 7,9% στο β΄ τρίμηνο, ενώ 250.000 ακίνητα είναι στα αζήτητα.

• Το 1,5 δισ. ευρώ που είναι ο χαμένος τζίρος των σούπερ μάρκετ τα χρόνια της κρίσης.

• Τους 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές -το 61% χρωστάει μέχρι 10.000 ευρώ-, ενώ 300.000 είναι ανασφάλιστοι.

• Το 31% των νοικοκυριών που μείωσε τις δαπάνες, και το πρώτο που έκοψε ήταν το πετρέλαιο θέρμανσης.

• Τον έναν στους τρεις εργαζομένους με μισθό 300 ευρώ τον μήνα.

Όλα τα παραπάνω είναι ένα μέρος μόνο από τον μακρύ κατάλογο της φτώχειας, της δυστυχίας και της απόγνωσης, που έχουν οδηγήσει πάνω από 6.000 Έλληνες στην αυτοκτονία. Σε αυτό το… πλεόνασμα καμία Μέρκελ δεν μπορεί, Αντώνη Σαμαρά, να κλείσει τα μάτια. Το μόνο πραγματικό πλεόνασμα, που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς στην Ελλάδα, είναι τα 20.000.000 ευρώ που πλήρωσε η χρεοκοπημένη χώρα μας στους ξένους συντάκτες -δικηγορικά γραφεία και λοιπούς…- των Μνημονίων. Να πλήρωσαν, άραγε, ΦΠΑ;

Με αυτές τις ατράνταχτες και αδιάψευστες αποδείξεις, θα είναι αδιανόητο, κύριε πρωθυπουργέ, να γυρίσετε από το Βερολίνο με άδεια τη βαλίτσα σας.


Σχολιάστε εδώ