Κάποιοι ετοιμάζουν… πάρτι στο Σχιστό!

Ο λόγος, ένας, τα λεφτά είναι πολλά και τα κυκλώματα τεράστια. Η Πολιτεία, όμως, προτιμά να κυνηγά και να φυλακίζει κάποιον που χρωστάει 10.000 ευρώ στην εφορία γιατί είναι άνεργος, παρά έναν που βγάζει 2.000.000 ευρώ τον χρόνο γιατί την… κλέβει!

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Με βάση τον διαγωνισμό που είχε γίνει πριν από χρόνια, οι συμβάσεις για το κυλικείο του νεκροταφείου, καθώς και για τα ανθοπωλεία που βρίσκονται στην είσοδο, έχουν λήξει. Κανονικά θα έπρεπε να είχαν γίνει νέοι διαγωνισμοί για να προκύψουν νέοι πλειοδότες, όπως προβλέπει ο κανονισμός αλλά και ο νόμος. Όμως δεν έγινε τίποτα και οι επιχειρηματίες που έχουν το κυλικείο και τα ανθοπωλεία τα τελευταία χρόνια τα λειτουργούν με τους όρους των παλαιών συμβάσεων.

Περιττό να πούμε για τι λεφτά μιλάμε. Και ποιοι κερδίζουν από τη μη ανανέωση των συμβάσεων, μέσω νέων διαγωνισμών, που απαιτούν νέες εγγυητικές, νέους όρους, νέα… λαδώματα κ.λπ. Γιατί, όμως, η διοίκηση του νεκροταφείου… κάνει τα στραβά μάτια και δεν προκηρύσσει νέους διαγωνισμούς; Ποιανού τα συμφέροντα εκπροσωπεί; Του νεκροταφείου, που είναι διαδημοτικό, ή των επιχειρηματιών; Και κάτι ακόμα. Για την πλήρη εγκατάλειψη του νεκροταφείου, ποιος ευθύνεται; Για τα δεκάδες αδέσποτα σκυλιά που ξεθάβουν νεκρούς και κάνουν… βόλτες με τα οστά τους στο στόμα, ποιος θα απολογηθεί στους συγγενείς τους; Ποιος, επιτέλους, θα ασχοληθεί με την αθλιότητα που επικρατεί στο Σχιστό; Μήπως εκείνοι που ετοιμάζουν… το επόμενο πάρτι;


Σχολιάστε εδώ