επί του πιεστηρίου

Αυτό που δεν ζουν οι κυβερνώντες. Απόμακροι από τα πρωτοφανή προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι. Και αντί να δείξουν λίγη ανθρωπιά, δεν περνάει μέρα που να μη σκοτεινιάζει όλο και περισσότερο. Και ακούς εκείνους να μιλούν για πλεόνασμα και να θριαμβολογούν…

Και πάνω στην ώρα, να σου το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Το θέμα βέβαια δεν είναι ότι φοβόσουν μήπως τα χαρτονομίσματα που είχες στην τσέπη σου ήταν πλαστά, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχεις ούτε δεκάρικο στην τσέπη σου…

Βγήκε ο πασίγνωστος Λέανδρος Ρακιντζής, που έχει πάρει μονιμότητα στη θέση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης –αυτόν δεν τον πιάνει ούτε όριο ηλικίας ούτε διαθεσιμότητα ούτε η κινητικότητα– και κατήγγειλε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι επώνυμοι και δημόσιοι λειτουργοί απολαμβάνουν καθεστώς ασυλίας. Και ότι μεγαλόσχημοι απαλλάσσονται των κατηγοριών με βουλεύματα. Θα στενοχωρήσουμε τον κ. Ρακιντζή. Διατυπώνει βαρύτατες κατηγορίες, αλλά ποτέ δεν έχει μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις. Για να αναφέρεται σε επώνυμους και δημόσιους λειτουργούς που απολαμβάνουν ασυλία, δεν μπορεί να μιλάει χωρίς να έχει υπόψη του συγκεκριμένες περιπτώσεις. Και εντάξει, τον καταλαβαίνουμε, δεν θέλει να αποκαλύψει πρόσωπα και πράγματα δημόσια, ίσως και για τον φόβο μην μπλέξει.

Τα είπε όμως στις αρμόδιες Αρχές και συγκεκριμένα στους Εισαγγελείς, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κουτζαμάνη; Και αυτοί οι μεγαλόσχημοι που καταφέρνουν να απαλλάσσονται μήπως έχουν σχέση με ΠΑΕ;

Θα περιμένουμε να δούμε τι… λαβράκια θα φέρει η παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη προς όλους τους Εισαγγελείς της χώρας να αναφέρουν περιπτώσεις που χειρίστηκαν και αφορούσαν κακουργηματικές πράξεις διαχείρισης δημόσιου χρήματος και οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν με βουλεύματα.

Στην πλάκα μάς έχουν πάρει οι… φίλοι μας οι Τούρκοι. Μας πήραν χαμπάρι ότι φοβόμαστε και τον ίσκιο μας και ο Νταβούτογλου άρχισε το δούλεμα. Κάλεσε τον πρωθυπουργό μας –συνάδελφό του πλέον μετά τον διορισμό του από τον σουλτάνο στη θέση του πρωθυπουργού– να πάνε να πιουν καφέ στην Ελεύθερη Κύπρο, στο νότιο τμήμα, και μετά να πάνε για ούζο στο βόρειο, στα Κατεχόμενα από τον Αττίλα δηλαδή. Μια σκληρή ανακοίνωση για την προκλητική πρόταση του Νταβούτογλου δεν είδαμε, κύριε Σαμαρά.

Το σωστό να λέγεται. Όταν το Δημόσιο θέλει, μπορεί να βρει τρόπους να λειτουργήσει, χωρίς να χρειάζεται να ξεπουλήσει τα πάντα. Η Helexpo κατάφερε κάτι που λίγες εταιρείες οι οποίες ανήκουν στο Δημόσιο έχουν καταφέρει. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με αλλαγή και της διοικητικής της ομάδας, όχι μόνο ανέστρεψε την εικόνα της αλλά έβαλε και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μέσα στα πράγματα: 255.000 άτομα, 38% περισσότερα από πέρυσι, επισκέφθηκαν την Έκθεση.

Αξίζει να το έχει κανείς πάντα υπόψη του αυτό που είπε στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο ακαδημαϊκός, τακτικός καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τακτικός καθηγητής και διευθυντής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Δημήτρης Τριχόπουλος: «Ο λαϊκισμός είναι ένα μειονέκτημα της Δημοκρατίας. Τι να κάνουμε. Η Δημοκρατία, όπως η ζωή, είναι όμορφη, αλλά έχει και προβλήματα!».

Το θέμα, βέβαια, είναι τι ονομάζει ο καθένας λαϊκισμό.

Ψάχνουν, μαθαίνω, να βρουν λύση εκεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να αποφευχθεί ο συμψηφισμός της εξισωτικής ενίσχυσης – επιδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις οφειλές που έχουν 250.000 αγρότες από τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΓΑ. Το τεράστιο αυτό πρόβλημα έχει πάρει πάνω του ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Αποστολάκος, πρώην βουλευτής της ΝΔ στη Λακωνία.

Εγκαινιάστηκε προχθές η ανακαινισμένη Θωρακοχειρουργική Κλινική του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, διοικητής του οποίου είναι ο Κ. Πεταλάς, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, που παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης, στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «γνωρίζω το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται σε αυτό το νοσοκομείο». Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακαίνιση έγινε χάρη στη χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που προσφέρει παντού σε όλη την Ελλάδα πάρα πολλά.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ