ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

• Κάτι περισσότερο από ανήσυχος εμφανίσθηκε –όπως πληροφορούμαι– ο Γκ. Χαρδούβελης, την περασμένη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, στη σύσκεψη με Σαμαρά και Βενιζέλο. Έχοντας νωπές τις εντυπώσεις από το Eurogroup, όπου το κλίμα κάθε άλλο παρά εύκρατο ήταν, ενώ τα μηνύματα από την «τρόικα» δεν άφηναν περιθώρια για μεγάλες αισιοδοξίες. Έτσι ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε και από τους δύο, κυρίως όμως από τον πρωθυπουργό, να εντείνει την πολιτική διαπραγμάτευση. Προκειμένου να ανακόψει την ορμή των «τροϊκανών» και να εξασφαλίσει (στο ανώτερο επίπεδο) μια πιο ήπια διαχείριση στα θέματα που παραμένουν ανοιχτά.

• Από τις 11 του περασμένου Φεβρουαρίου είχε να συναντηθεί με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Αντ. Σαμαράς. Και θα καθυστερούσε κι άλλο αν στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είχαν φτάσει τα μηνύματα για το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στα ενδότερα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρωθυπουργός πήγε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο εντευκτήριο της Βουλής με σκοπό να καθησυχάσει τους βουλευτές ότι όλα είναι υπό έλεγχο, Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί, πρόωρες εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν. Αν κρίνει κανείς από τις μετέπειτα αντιδράσεις τους, ελάχιστοι πείστηκαν, οι υπόλοιποι αποχώρησαν περισσότερο ανήσυχοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς θα έχει τις επόμενες ημέρες και άλλες συναντήσεις με ομάδες βουλευτών. Προτιμήθηκε η συγκεκριμένη λύση, καθώς μια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αυτή την ώρα (υπήρχε ως εναλλακτική πρόταση) μόνον προβλήματα θα μπορούσε να δημιουργήσει.

• Στρατιές πολιτικών φίλων έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνουν δύο εκπρόσωποι της νέας γενιάς της ΝΔ. Μιλάμε για τους Μάκη Βορίδη και Ευρυπίδη Στυλιανίδη. Ο πρώτος ήδη έχει χτίσει έναν σχηματισμό κυρίαρχα με στελέχη από την περιφέρεια, όμως και ο Στυλιανίδης έχει προσεγγίσει κόσμο παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η μακροχρόνια αφωνία του κατά των κακώς κειμένων της κυβέρνησης. Την ίδια όμως στιγμή που τα παραπάνω εξελίσσονται, πηγές μας αναφέρουν πως και ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας δέχεται εισηγήσεις να κάνει και ο ίδιος τη δική του «στρατιά» αν και, όπως έχει κατʼ επανάληψη τονίσει, δεν επιθυμεί να κινηθεί ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είναι ήδη πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος. Βέβαια αυτή η αργοπορία του είναι που προβληματίζει τους στενότερους συνεργάτες του καθώς άπαντες γνωρίζουν πως η μάχη για τη Β΄ Αθήνας θα είναι δύσκολη και φυσικά καθόλου δεδομένη.

• Δεν ήταν και τόσο ευτυχής η κατάληξη που είχε η πρωτοβουλία του Οδυσσέα Βουδούρη, ως επικεφαλής της Κοινωνίας Πρώτα, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές και να συζητήσουν για την Αριστερά και την Κεντροαριστερά. Οι Π. Μουτσινάς, Μ. Μπόλαρης, Μ. Ανδρουλάκης και Γ. Πανούσης είχαν δηλώσει αρχικά ότι θα παραστούν στην εκδήλωση, αλλά μόλις είδαν ότι περί συγκέντρωσης ΣΥΡΙΖΑ επρόκειτο, πήραν ανάποδες και δεν πήγαν. Ε, όχι και να μας μαζεύει ο Βουδούρης για να μας πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, έλεγαν…


Σχολιάστε εδώ