Ανησυχία στο ΚΚΕ από τις εξαγγελίες Τσίπρα

Σε επιχείρηση αποδόμησης των εξαγγελιών Τσίπρα από τη ΔΕΘ αναλώθηκε το ΚΚΕ την εβδομάδα που πέρασε, αφού στον Περισσό εκτιμούν ότι κάποιες από τις εξαγγελίες Τσίπρα (13η σύνταξη, επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ, ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας κ.ά.) είναι αρκετά πιθανό να «συγκινήσουν» το αριστερό ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται και το ΚΚΕ.

Τα στελέχη του κόμματος έχουν την εμπειρία των προηγούμενων εκλογών του Ιουνίου του 2012, όταν το ΚΚΕ έχασε τη μισή του εκλογική δύναμη προς τον ΣΥΡΙΖΑ με την προσδοκία μιας κυβέρνησης της Αριστεράς και ως εκ τούτου φροντίζουν να χτίσουν «αναχώματα» μπροστά στο δίλημμα που θα υπάρξει στις επικείμενες εκλογές και δεν θα είναι άλλο από το «ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ» για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Έτσι, το ΚΚΕ, τόσο με επίσημες ανακοινώσεις όσο και με τις παρεμβάσεις των στελεχών του, σπεύδει να απαξιώσει τις όποιες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό μοτίβο ότι ακόμα και «τα ψίχουλα» -όπως τα χαρακτηρίζουν- που υπόσχεται ο Αλ. Τσίπρας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανακουφίσουν τα λαϊκά στρώματα από τη στιγμή που μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις μέχρι τώρα εξαγγελίες, δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που κατά τον Περισσό είναι η γενεσιουργός αιτία για τα όσα βιώνει σήμερα ο λαός.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε επίσημα το ΚΚΕ, δεν αποτελεί εναλλακτική λύση «στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν οδηγεί στην ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει το ΚΚΕ, διακηρύσσει πλέον και επίσημα ότι δεν θα επαναφέρει τον 13ο και 14ο μισθό, τη 13η και 14η σύνταξη για όλους, δεν θα ανακόψει το συνεχές ψαλίδισμα του μέσου μισθού σε κάθε κλάδο, δεν θα καταργήσει δεκάδες άλλους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίστηκαν πριν και μετά το Μνημόνιο.

Τα όποια ψίχουλα, καταλήγουν στον Περισσό, εξαγγέλλονται προς την πιο ακραία φτώχεια, θα εξανεμιστούν την ίδια στιγμή απ’ τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική στη φορολογία, στο Ασφαλιστικό, στην εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας και ξεκαθαρίζουν: «Πάνω από όλα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κι αυτή δεσμευμένη στον δρόμο των Μνημονίων διαρκείας της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπου κριτήριο είναι τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι οι λαϊκές ανάγκες».


Σχολιάστε εδώ