Στιγμιότυπα

• «Δεν βλέπω αντιπάλους. Μόνο συνεργάτες στην προσπάθεια για το καλό του Πειραιά». Μ’ αυτά τα λόγια άνοιξε τη συνεδρίαση ο προεδρεύων του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλης Μαρινάκης που επανέλαβε: «Στα μάτια σας βλέπω μόνο συνεργάτες. Εδώ μέσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Μόνο Πειραιώτες».

• Έμπειρος δημοτικός σύμβουλος, βλέποντας το «καψόνι» που έκαναν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι που αντιτάχθηκαν στην πρόταση Μιχαλολιάκου, είπε: Άντε τώρα να παραιτηθεί ο πρώην δήμαρχος και να μην ξανάρθει στο δημοτικό συμβούλιο. Αφού τώρα που είναι παρών κάποιοι δεν τον ακούνε, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν θα λείπει…

• Ένα πρόβλημα στο μάτι του ταλαιπώρησε πριν από μία εβδομάδα τον νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γ. Δαβάκη. Την περασμένη Κυριακή, με τη μαραθώνια συνεδρίαση, φαίνεται πως κουράστηκε κι έπαθε υποτροπή. Έτσι μέχρι και την Πέμπτη δεν εμφανίστηκε στον δήμο. Πάντως, η ομιλία του μετά την εκλογή του χαρακτηρίστηκε ενωτική. Είπε πως θα εργαστεί για να είναι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου ποιοτική, αποδοτική και αποτελεσματική και θα υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις το δικαίωμα του κάθε συμβούλου να λέει ελεύθερα και ανεμπόδιστα την άποψή του.

• «Κατάληψη» στο θεωρείο του δημοτικού συμβουλίου είχαν κάνει μέλη της Χρυσής Αυγής. Όταν ο προεδρεύων φώναξε, διαβάζοντας τον κατάλογο των συμβούλων, το όνομα του συμβούλου της παράταξης Νίκου Κούζηλου, ένας απ’ αυτούς φώναξε: Είναι πολιτικός κρατούμενος από τη χούντα του Σαμαρά και δεν παρίσταται!

• Μετά τις δημαιρεσίες ακολούθησε η εκλογή εκπροσώπων του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά στη γενική συνέλευση της ΠΕΔΑ. Από την πλειοψηφία εξελέγησαν οι Γιώργος Δαβάκης, Τάκης Αβραμίδης, Στέλιος Γαϊτανάρος, Γιάννης Μελάς, Κορίνα Λαουλάκου και Χαραλαμπία Ζηλάκου, από τον δεύτερο συνδυασμό οι Τάσος Κάρλες και Γιώργος Βοϊδονικόλας, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Αγγελόπουλος και από το ΚΚΕ η Ελπίδα Παντελάκη.


Σχολιάστε εδώ