στα ενδότερα των ομάδων

• Ανεξάρτητα από την έκβαση της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης Ολυμπιακού – ΟΦΗ, στον Πειραιά έδειξαν την τελευταία εβδομάδα ότι στο μυαλό τους βρισκόταν μόνο το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την πρεμιέρα των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με πρόδηλη την επιθυμία του Μίτσελ να μπουν οι «ερυθρόλευκοι» με το δεξί στην κορυφαία διοργάνωση και έτσι να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

• Τα προηγούμενα χρόνια άρχιζε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο σεντόνι με εντός έδρας ήττα και έτσι στη συνέχεια έτρεχε να καλύψει την απώλεια. Μόνο που φέτος κάθε χαμένος πόντος μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός, διότι η Ατλέτικο και η Γιουβέντους είναι ομάδες που διακρίνονται για την κυνικότητά τους και δύσκολα επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να ρεφάρουν τις απώλειές τους.

• Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Μίτσελ προκαλείται από τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε ο Άλμπερτ Μποτία στον οπίσθιο μηριαίο με συνέπεια να θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τους πρωταθλητές της πατρίδας του. Στηρίζει πολλά ο ένας Ισπανός στον άλλο, διότι η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε αξιοποιεί στον μέγιστο βαθμό τις στημένες φάσεις.

• Είναι ενδεικτικό ότι στο ξεκίνημα της Πριμέρα Ντιβιζιόν η Ατλέτικο σκόραρε μόνο με κεφαλιές έπειτα από εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ. Δείχνει, δηλαδή, πολύ δυνατή στον αέρα όπου ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε προβληματικός εναντίον του Παναιτωλικού, αν και τότε διέθετε στο ρόστερ του και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

• Η ιστορία με την αποχώρηση του διεθνούς κεντρικού αμυντικού απειλεί τη συνοχή του Ολυμπιακού, αν και το τελευταίο δεκαήμερο στήθηκε στον Πειραιά ολόκληρη επιχείρηση για να μπει ο Μίτσελ κάτω από την ασπίδα της ΠΑΕ, αλλά και των οπαδών. Με την ανακοίνωση της Θύρας 7 να στέλνει στα τσακίδια όποιον ήθελε να αποχωρήσει, ανεξάρτητα από το κίνητρο.

• Παράλληλα και ο Μίτσελ θέλησε να κόψει οριστικά τους δεσμούς με τον Παπαδόπουλο μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε στο συνδρομητικό κανάλι. «Έκανε λάθος ο Αβραάμ», είπε ο ισπανός τεχνικός και πέταξε την μπηχτή του ότι «ο αρχηγός του Ολυμπιακού πρέπει να λειτουργεί αναλόγως κι εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου».

• Ουσιαστικά, οι τελευταίες εξελίξεις κόβουν κάθε σκέψη του Παπαδόπουλου για επιστροφή στον Ολυμπιακό το ερχόμενο καλοκαίρι, ακόμα και αν έχει αποχωρήσει ο Μίτσελ. Πολλές φορές, βέβαια, ο χρόνος βοηθάει για να ξεχαστούν οι διαφορές και να καλυφθεί κάθε χάσμα που δημιουργείται ανάμεσα σε μια ομάδα και έναν ποδοσφαιριστή.

• Πολλά θα κριθούν από τις αμυντικές επιδόσεις του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα και από την απόδοση του Μποτία, για χάρη του οποίου έκλεισε ουσιαστικά ο Μίτσελ την πόρτα στον Αβραάμ. Αλλά το πρόβλημα στον αέρα μπορεί να παραμείνει ακόμα και αν ο ισπανός στόπερ πιάσει την καλύτερη δυνατή απόδοσή του, καθώς παρτενέρ του αναμένεται να αγωνιστεί ο Ερίκ Αμπιντάλ που δεν είναι και ιδιαίτερα αλτικός μετά και τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν.

• Ο Μίτσελ, πάντως, εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία των «ερυθρολεύκων» στο Τσάμπιονς Λιγκ, διότι θεωρεί ότι σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν θα παρουσιαστούν μια ταχύτητα πιο πάνω. Κυρίως χάρη στον Μιλοβόγεβιτς και στον Κασάμι, που τους θεωρεί κλειδιά στη μεσαία γραμμή και ανασταλτικά και δημιουργικά.

• Ένας άλλος πονοκέφαλος για τον Μίτσελ έχει να κάνει με την επίθεση και τη διαπίστωση από την Εθνική ομάδα ότι δύσκολα μπορούν να χωρέσουν στην ίδια 11άδα ο Κώστας Μήτρογλου και ο Δημήτρης Διαμαντάκος. Γι’ αυτό άλλωστε και προσανατολίζεται ο ισπανός τεχνικός στη χρησιμοποίηση του Ιμπραΐμ Αφελάι στην κορυφή της επίθεσης, για να εκμεταλλευθεί την ταχύτητά του και την τεχνική του στο ματς με την Ατλέτικο.

• Επειδή αναφερθήκαμε στην Εθνική ομάδα, τα απόνερα της ήττας από τη Ρουμανία εξακολουθούν να προκαλούν αναστάτωση στον Κλαούντιο Ρανιέρι, αλλά και στους παράγοντες της ΕΠΟ. Με τον ιταλό τεχνικό να παραδέχεται πως έγιναν λάθη κατά τη διάρκεια του αγώνα τόσο στις επιλογές προσώπων όσο και στην τακτική που ακολούθησε η ελληνική ομάδα.

• Τα πράγματα στον 6ο όμιλο των προκριματικών μπερδεύονται πλέον για την Εθνική, διότι μέσα σε τρεις μέρες, από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου καλείται να παίξει τη μισή πρόκριση. Αρχικά στο Ελσίνκι απέναντι στη Φινλανδία, που πέρασε νικηφόρα από τα Νησιά Φερόες και έπειτα στο εντός έδρας ματς με τη Βόρειο Ιρλανδία, η οποία πήρε διπλό στην Ουγγαρία.

• Το βασικότερο πρόβλημα της Εθνικής δημιουργείται από τις διαρροές ότι ο ιταλός τεχνικός επηρεάζεται στη λήψη των αποφάσεών του από τους παράγοντες της ΕΠΟ, αλλά και από τον άνθρωπο που του βρήκε τη δουλειά στην Ελλάδα. Ουσιαστικά, δηλαδή, την τελευταία εβδομάδα δόθηκε η εντύπωση πως η Εθνική μετατράπηκε σε ένα κέντρο διερχομένων για κάθε λογής μάνατζερ και παράγοντες.

• Μια από τις σκέψεις του Ρανιέρι για να λύσει το πρόβλημα είναι, σύμφωνα με τις διαρροές, η πρόσληψη του Γιώργου Καραγκούνη στον ρόλο που είχε ο Τάκης Φύσσας. Με τους διοικούντες την ΕΠΟ να βλέπουν τον πρώην αρχηγό της Εθνικής ως σανίδα σωτηρίας για να αποφύγουν τις περιπέτειες και να ησυχάσει το κεφάλι τους, διότι το μόνο που τους έλειπε αυτή την περίοδο ήταν ένας αποκλεισμός από τα τελικά του Euro 2016.

• Η βιωσιμότητα της Ομοσπονδίας εξαρτάται στον μέγιστο βαθμό από την παρουσία των Εθνικών ομάδων στις μεγάλες διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Μια απουσία από το Euro ή από το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να προκαλέσει οικονομική ασφυξία και ουσιαστικά να οδηγήσει στην πτώση της σημερινής διοίκησης.

• Ο Γιώργος Σαρρής και οι συνεργάτες του το γνωρίζουν καλά και γι’ αυτό αναζητούν ήδη τρόπους να ρεφάρει η Εθνική τους βαθμούς που έχασε από τους Ρουμάνους, ώστε να επιστρέψει στην αφετηρία για τη διεκδίκηση του εισιτηρίου που οδηγεί στα τελικά της Γαλλίας. Με τον Καραγκούνη να μοιάζει προσωρινά ως η μοναδική βοήθεια που μπορούν να παράσχουν στον Ρανιέρι.


Σχολιάστε εδώ