Νέος πρόξενος… παλιά η τακτική

Τη γνωστή τακτική δε θα μπορούσε να μην ακολουθήσει ο νέος πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, ο Αλή Ριζά Ακιντζί, ο οποίος, αν και επισήμως θα εγκατασταθεί στην οδό Ιώνων τους επόμενους μήνες, εντούτοις αποφάσισε να κάνει μια… πρόβα ανάληψης καθηκόντων την περασμένη εβδομάδα στην Κομοτηνή.

Ο νέος πρόξενος, συνοδευόμενος από τον προκάτοχό του Ιλχάν Σενέρ, ο οποίος επιστρέφει στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ξεκίνησε τις επαφές του από τον μειονοτικό Τύπο, ακολούθησε συνάντηση με την ένωση «τούρκων» δασκάλων Θράκης και στη συνέχεια είπε να… περάσει και από την Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων στην Ξάνθη…

Ο Ακιντζί, ο οποίος υπηρετεί ακόμα στο προξενείο στο Ναχιτσεβάν (μικρή αυτόνομη δημοκρατία που αποτελεί θύλακα μέσα στο Αζερμπαϊτζάν, που συνορεύει με Αρμενία, Τουρκία και Ιράν) συνάντησε τους δημοσιογράφους και έφαγε μαζί τους σε ταβέρνα, σε ένα χωριό της Ροδόπης.

Στο δείπνο, ο πρόξενος Σενέρ έδωσε τον τόνο, αναφέροντας πως «ο μειονοτικός Τύπος είναι μια σημαντική δύναμη», πως «η φωνή της μειονότητας ακούγεται και στην κοινή γνώμη της μειονότητας και στην ελληνική κοινή γνώμη» και ότι «όλων η καρδιά χτυπά με αγάπη για τη μητέρα πατρίδα» (για να μην ξεχνιόμαστε).

Από την πλευρά του ο Ακιντζί αρκέστηκε να πει: «Έχω μια αγάπη για τα Βαλκάνια. Είναι αλήθεια πως δεν περίμενα ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση. Η θέση αυτή για μένα είναι τιμή και κάτι σαν μετάλλιο. Θα προσπαθήσω να εργαστώ με επιτυχία».

Ο νέος πρόξενος είχε συνάντηση και με την ένωση «τούρκων» δασκάλων Θράκης, κατά την οποία αναφέρθηκε η πορεία των ζητημάτων που «απασχολούν» τους δασκάλους, και στη συνέχεια εδέησε να επισκεφθεί και το γραφείο του διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης στην Ξάνθη.

Η συνάντηση ήταν σύντομη και χωρίς να γνωρίζει κανείς τι συζητήθηκε μεταξύ του διευθυντή Νικόλαου Πιπερίγκου και του νέου προξένου, ο οποίος, βεβαίως συνοδευόταν για άλλη μια φορά από τον Σενέρ, μια και η λιτή ανακοίνωση της Υπηρεσίας περιορίστηκε σε εθιμοτυπίες…

Να υπενθυμίσουμε ότι ο νέος διπλωμάτης έχει πτυχίο από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής και έχει κάνει το μεταπτυχιακό του στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Γκαζί.

Έχει διατελέσει βοηθός του ακόλουθου Οικονομικών στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, υποδιευθυντής στο τμήμα Μέσης Ασίας και Καυκάσου και υποδιευθυντής στο Τμήμα Πολιτιστικών Υποθέσεων.


Σχολιάστε εδώ