ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

// Ο Παναγιώτης Καραγιαννάκης εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Περάματος, αντιπρόεδρος η Σταυρούλα Βερυκοκίδου και γραμματέας η Ειρήνη Μανδραγού. Στην Οικονομική Επιτροπή, στην οποία αυτοδικαίως βάση του νόμου πρόεδρος είναι ο δήμαρχος, εξελέγησαν οι Αθανάσιος Λαγουδάκης, Χριστόφορος Ντίμερης, Κωνσταντίνος Μαρμαρίδης, Ευστάθιος Κασαπίδης, Δημήτρης Θεοδωρουλέας, και Τρύφωνας Σταυρίδης. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής οι: Παναγιώτα (Μπέτυ) Αράπη, Μαργαρίτα Καζάκου, Ανδρέας Κουλαλόγλου, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Παρασκευόπουλος και Γιώργος Δικαίος. Τέλος, εκπρόσωποι του δήμου για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων θα είναι ο δήμαρχος Γ. Λαγουδάκης, ο Αθανάσιος Λαγουδάκης και ο Ιωάννης Λαγουδάκος.

// Σε κλίμα συναίνεσης, το δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού εξέλεξε το προεδρείο και τα μέλη των Επιτροπών του δημοτικού συμβουλίου. Πρόεδρος για τρίτη συνεχή θητεία εξελέγη ο Θεόδωρος Μερεντίνης. Ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης αναφέρθηκε στο ήθος και την εμπειρία του. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Νεκτάριος Τσίρμπας από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Εδώ Κορυδαλλός» και γραμματέας η νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Πάμε Αλλιώς» Μαρία Καλαμάρη. Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Ελένη Γαλανοπούλου, Κώστας Καλούδης, Ελευθερία Κωτσίδου, Μιχάλης Λώνας, Γιάννης Πάχος (πλειοψηφία) και Γιώργος Βιδάλης, Γιάννης Διάκος και Νίκος Χουρσαλάς (μειοψηφία). Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής οι: Ελένη Γαλανοπούλου, Μαρία Γιαννακάκη, Μαρία Διακάτου, Βαϊος Μανώλης, Βασίλης Συγλέτος, (πλειοψηφία), Γιώργος Γκόγκος, Ελένη Αγγελοπούλου και Νίκος Παπαδημητρίου (μειοψηφία). Ως εκπρόσωποι-μέλη στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) εξελέγησαν από την πλειοψηφία οι Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και Γιώργος Μάκρυνες, με αναπληρωματικό τον Κώστα Βράκα, ενώ από τις δυο πρώτες παρατάξεις της μειοψηφίας ο Γιάννης Μελάς (με αναπληρωματικό τον Γιώργο Βιδάλη) και η Καίτη Κυλάκου.

// Με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Χρήστο Πάλλη συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά, καθώς και στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του ΕΟΤ. Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε: «Με τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χρήστο Πάλλη συζητήσαμε τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού και της κρουαζιέρας στην πόλη μας. Αυτό αποτελεί για εμάς προτεραιότητα, όπως άλλωστε είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά. Στόχος η δημιουργία των προϋποθέσεων που θα καταστήσουν το λιμάνι του Πειραιά ακόμα πιο ανταγωνιστικό τουριστικά και την πόλη σημείο αναφοράς στον τουρισμό». Να σημειώσουμε ότι την περασμένη Τετάρτη ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα με τον οποίο συζήτησε την ιδιαίτερα επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση του Πειραιά.

// Την ευθύνη της διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015 ανέλαβε και επισήμως με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης. Ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να φιλοξενήσει, στις 19 και 20 Μάιου 2015, τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας αυτής, που κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετική πόλη – λιμάνι της Ευρώπης. Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης είχε συστήσει ομάδα εργασίας, που αναλαμβάνει εφεξής την προετοιμασία της διοργάνωσης, επιβλέπων της οποίας ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πέτρος Κόκκαλης.

// Τους τρεις πρώτους αντιδημάρχους ανακοίνωσε ο Γιάννης Μώραλης. Πρόκειται για τη δικηγόρο Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, σύζυγο του πρώην δημάρχου Περάματος, που πήρε την αντιδημαρχία Οικονομικών, τον Γιάννη Μελά, την αντιδημαρχία Προσόδων, Εμπορίου, Καταστημάτων, Ελεγχόμενης Στάθμευσης, Υπαίθριου Εμπορίου (παζαριού) και Λαϊκών Αγορών και τον Παν. Καλογερόγιαννη, την αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Μηχανολογικού και Ηλεκτρολογικού. Επίσης, ορίστηκαν η Χαραλαμπία Ζηλάκου ως εντεταλμένη σύμβουλος για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και ο Ανδρέας Βεντούρης ως εντεταλμένος σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης.

// Από την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έδειξε τις διαθέσεις του να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στην Παιδεία. Σε μήνυμά του, την ημέρα του Αγιασμού, τόνισε ότι η νέα εκπαιδευτική περίοδος βρίσκει όλες τις βαθμίδες της Παιδείας μπροστά σε νέες δυσκολίες εξαιτίας της υποχρηματοδότησης που είχε ως συνέπεια τις συγχωνεύσεις σχολείων, τις ελλείψεις σε καθηγητές, το κλείσιμο επαγγελματικών σχολών και την όξυνση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών.

// Κοινωνικό δωρεάν φροντιστήριο στις εγκαταστάσεις της Κοινωνικής Δομής Κερατσινίου που βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 123 διοργανώνει ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων. Θα διδάσκονται αγγλικά και γαλλικά για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και μαθήματα Θεωρητικής και Θετικής Κατεύθυνσης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.

// Ολοκληρώνεται η κατασκευή των τριών κτιρίων των σχολείων της Ραλλείου στο οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο δήμος στην Πειραιώς, απέναντι από τη Στατιστική Υπηρεσία. Ήδη, έπεσαν τα μπετά στον τρίτο όροφο όλων των οικοδομών και καλουπώνονται οι στέγες. Τα έργα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις εκλογές με τον τότε υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο να βάζει τον θεμέλιο λίθο. Είχε πει μάλιστα ότι το έργο θα τελειώσει πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία. Κι όπως πάνε τα πράγματα, μάλλον θα βγει αληθινός ο Αρβανιτόπουλος. Γιατί, για τους Πειραιώτες είναι ένα… απωθημένο η Ράλλειος. Οι συνομήλικοι του πρώην υπουργού -και ο ίδιος βέβαια- Ράλλειο άκουγαν και Ράλλειο δεν έβλεπαν. Ευτύχησε ως υπουργός να τη θεμελιώσει. Ελπίζει δε, ως βουλευτής -αυτής, μάλιστα, της κυβέρνησης- να την εγκαινιάσει!

// Έλεγχο στις μάντρες που πουλάνε σκραπ γύρω από το Σχιστό ζήτησε από την Αστυνομία ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Ο κ. Ρακιντζής εφιστά την προσοχή των αστυνομικών στο ότι τα «σκραπατζίδικα» αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης για ολόκληρη την περιοχή, ενώ λειτουργούν και ως κλεπταποδόχοι γιατί πουλάνε μεταλλικά αντικείμενα που έχουν κλαπεί από δημόσιους χώρους (σχάρες υπονόμων, καλώδια κ.λπ.).


Σχολιάστε εδώ