ΕΠΟ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης από εισαγγελείς και Εθνική ομάδα

Πάνω που έλεγαν να ηρεμήσουν από τις φωνές των παραγόντων για τη διαιτησία, το κάζο του Κλαούντιο Ρανιέρι και των διεθνών προκάλεσε νέα αναστάτωση στον Γιώργο Σαρρή και στους συνεργάτες του. Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να ψάχνει τρόπο να στηρίξει τον ιταλό τεχνικό που αποτελεί προσωπική επιλογή του δίχως όμως να ρισκάρει την πρόκριση της Εθνικής στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Βόλτα από την Ευελπίδων

Αν, βέβαια, είχαν οι παράγοντες της ΕΠΟ στο κεφάλι τους μόνο την Εθνική ομάδα, ίσως τα έβαζαν κάτω και έπαιρναν κάποιες σωστές αποφάσεις. Μόνο που στο πάρκο Γουδή έχουν μπλέξει τα μπούτια τους. Η εβδομάδα που αρχίζει αύριο περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, το πέρασμα πολλών παραγόντων από το γραφεία του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν αναφορικά με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο αθλητικός εισαγγελέας ψάχνει για το ενδεχόμενο να υπάρχει εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τα μέσα Αυγούστου έπρεπε να καταθέσουν όσοι έφεραν τον χαρακτηρισμό «ύποπτοι», αλλά ζήτησαν και πήραν προθεσμία με την ελπίδα να αντικατασταθεί ο Κορέας. Η διορία λήγει αύριο και είναι πλέον όλοι υποχρεωμένοι να καταθέσουν είτε διά ζώσης είτε με υπόμνημα.

Μπέρδεμα με τον ΟΦΗ

Από την άλλη πλευρά, οι διοικούντες την ΕΠΟ καλούνται να βρουν λύσεις στο πρόβλημα με τον ΟΦΗ. Η απαίτηση του Παναθηναϊκού και του Λεβαδειακού να αποβληθεί η ομάδα της Κρήτης επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια εμπλέκει ευθέως και την Ομοσπονδία. Με βάση το καταστατικό της, η ΕΠΟ προχώρησε σε αφαίρεση της άδειας που έβγαλε στον ΟΦΗ για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα. Μόνο που στο Ηράκλειο υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ποινικό αδίκημα και, μάλιστα, διαρκείας που επισύρει ακόμα και ποινή κάθειρξης στους εμπλεκόμενους για άρνηση εκτέλεσης δικαστικής απόφασης και αντιποίηση αρχής. Μέχρι πού θα τραβήξουν οι Κρητικοί το σχοινί παραμένει άγνωστο, αλλά εάν δεν υπάρξει άμεσα μία κοινά αποδεκτή απόφαση, τότε το παιχνίδι θα χοντρύνει και κάποιοι παράγοντες ενδεχομένως να μπλέξουν από τη στιγμή που εκκρεμούν και οι δικαστικές έρευνες.

Σε θέσεις μάχης για Ντάλας

Το θέμα της διαιτησίας μοιάζει να ‘χει καταλαγιάσει, αλλά η επιστροφή στις αγωνιστικές δραστηριότητες της Σούπερ Λίγκας μπορεί να προκαλέσει νέες εντάσεις. Υπάρχουν, άλλωστε, κρίσιμα ματς στο πρόγραμμα όπως αυτό που είναι προγραμματισμένο στη Μυτιλήνη μεταξύ της Καλλονής και του Παναθηναϊκού, ενώ και ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε χθες βράδυ τον ΟΦΗ με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να ‘χει οριστεί από τον Χιου Ντάλας. Ο Σκοτσέζος ετοιμάζεται για τις συναντήσεις με τους προέδρους της Σούπερ Λίγκας, αλλά και της Φούτμπολ Λιγκ. Μόνο που έως τότε προβλέπονται απανωτές εκρήξεις σε κάθε λανθασμένη υπόδειξη ή σε κάποια παράλειψη, διότι σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ προετοιμάζουν επίσκεψη στην ΚΕΔ για να δείξουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη πως μπορούν να ακολουθήσουν τα χνάρια του.

Με τόσες εκκρεμότητες πώς να μην βρίσκονται οι παράγοντες της ΕΠΟ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης; Την οποία, κατά τα φαινόμενα, δύσκολα θα αποφύγουν!


Σχολιάστε εδώ