επί του πιεστηρίου

Κατʼ αρχάς δεν είδαμε το ΝΑΤΟ να κάνει αυτό που είπατε, κύριε Σαμαρά. Και η αλήθεια είναι εντελώς άλλη από αυτή που εννοήσατε, ότι η Ελλάδα έχει τη στήριξη του ΝΑΤΟ εναντίον εκείνων που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μας. Ποτέ στις κρίσιμες στιγμές δεν στάθηκε δίπλα μας. Το 1974, στην εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, πού ήταν το ΝΑΤΟ; Στις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας το ΝΑΤΟ πού είναι; Και κάτι ακόμα: Δεν έβγαλε ο Τσίπρας το 1974 την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Ο μέντοράς σας ο Καραμανλής την έβγαλε και δεν είχε καμία σχέση με την Αριστερά.

Αλλά να μείνουμε στην ίδια περιοχή. Στην απαίτηση της Αμερικής να εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης βάση επανδρωμένων εναέριων οχημάτων για επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Και όλοι καταλαβαίνουμε για τι είδους επιχειρήσεις θέλουν τη βάση. Να κατασκοπεύουν. Και στο στόχαστρο των γύρω κρατών, με τα οποία έχουμε φιλικές σχέσεις, θα είναι η Ελλάδα! Δεν είναι εύκολη η λύση. Όμως, αν ήδη η Ουάσινγκτον το έχει αποφασίσει, οι πιέσεις θα είναι μεγάλες. Και μέχρι ποιου σημείου μπορείς να λες όχι; Μπορείς, όμως, να βάλεις όρους και κυρίως να ζητήσεις άμεσα ανταλλάγματα. Όπως ένα πολύ καλό ενοίκιο. Κι ακόμα, τη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου από τις ΗΠΑ απέναντι στον κακό γείτονα, καθώς και λύση στο Σκοπιανό, στη βάση των θέσεων που ο εκπρόσωπός μας πρέσβης κ. Βασιλάκης, έχει καταθέσει στις διαπραγματεύσεις με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ κ. Νίμιτς.

Τον άλλο μήνα ξανά στο πραιτώριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος και όλη η καλή παρέα, Σμπώκος, Ζήγρας και λοιποί. Θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που είχαν υποβάλει στην πρωτόδικη απόφαση. Στο μεταξύ, είχαν έρθει δύο Εισαγγελείς από τη Γερμανία αναζητώντας πρόσθετα στοιχεία για εξοπλιστικά προγράμματα. Μεταξύ αυτών που εξετάστηκαν ήταν και ο ξάδελφος του Άκη, ο Ζήγρας, ο οποίος έχει μεταβληθεί σε κύριο μάρτυρα κατηγορίας.

Καλά μαθαίνω ότι πήγαν οι συζητήσεις που είχε με την «τρόικα» ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου για το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων. Αν και οι «τροϊκανοί» ήταν αμετακίνητοι στο να βγαίνει στο σφυρί το ακίνητο στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας, ο υπουργός επέμεινε και τελικά φαίνεται ότι κέρδισε και η τιμή εκκίνησης θα είναι τα 2/3.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ