Εκπλήξεις στις δημαιρεσίες

Οι σύμβουλοι του Μιχαλολιάκου αντέδρασαν στην επιλογή του να προτείνει την Π. Καλαγιά για αντιπρόεδρο του ΔΣ και χρειάστηκε να γίνουν τρεις ψηφοφορίες για να εκλεγεί τελικά, πάλι όμως με «δεκανίκια» από την παράταξη του δημάρχου. Οι σύμβουλοι του Μιχαλολιάκου έστειλαν μήνυμα ότι δεν είναι… δεδομένοι.

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος του πρώτου συνδυασμού Βαγγέλης Μαρινάκης κάλεσε το Σώμα να εκλέξει πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα, όπως ορίζει ο νόμος.

Ο πρόεδρος υποδεικνύεται από την πλειοψηφία, ο αντιπρόεδρος από την αξιωματική αντιπολίτευση και ο γραμματέας από τον τρίτο συνδυασμό. Η πλειοψηφία πρότεινε για πρόεδρο τον Γιώργο Δαβάκη, ο συνδυασμός του Β. Μιχαλολιάκου την Π. Καλαγιά για αντιπρόεδρο και ο τρίτος συνδυασμός του Θ. Δρίτσα τον Ν. Αγγελόπουλο για γραμματέα. Στην πρώτη ψηφοφορία για τον πρόεδρο, επί συνόλου 49 δημοτικών συμβούλων ψήφισαν 47 (σ.σ.: απουσίαζαν ο Ν. Γέμελος της πλειοψηφίας που έπαιρνε μέρος σε αγώνα πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος εκτός Ελλάδος και ο Ν. Κούζηλος, της Χρυσής Αυγής, που είναι φυλακισμένος) και ο Γ. Δαβάκης εκλέχτηκε με 28 ψήφους, καθώς πήρε όλες τις ψήφους του συνδυασμού του, ενώ βρέθηκαν 16 λευκά και 3 άκυρα. Το θρίλερ έγινε στην εκλογή του αντιπροέδρου. Η πρόταση του Β. Μιχαλολιάκου για την Π. Καλαγιά «πέρασε» με δυσκολία ακόμα και από τον συνδυασμό της γιατί από τους 11 συμβούλους οι 5 την καταψήφισαν και στήριξαν τη Μελίνα Φύκια που αυτοπροτάθηκε! Η αντίδραση έγινε εμφανής όταν στην ψηφοφορία η Π. Καλαγιά πήρε 12 ψήφους με 21 λευκά και 4 άκυρα. Κατά συνέπεια, στην πρώτη ψηφοφορία η Π. Καλαγιά δεν εξελέγη. Η δεύτερη ψηφοφορία ήταν ακόμα χειρότερη για την αξιωματική αντιπολίτευση. Η Π. Καλαγιά πήρε μόλις 9 ψήφους με 34 λευκά και 4 άκυρα, δεν την ψήφισαν δηλαδή και σύμβουλοι του συνδυασμού της! Στην τρίτη ψηφοφορία ο Γ. Μώραλης προέτρεψε τους συμβούλους του να ψηφίσουν την Π. Καλαγιά. Έτσι, πήρε 24 ψήφους με 3 άκυρα και 20 λευκά. Έστω και οριακά, δηλαδή, εξελέγη. Αντίθετα, ο Ν. Αγγελόπουλος πήρε 32 ψήφους με 12 λευκά και 3 άκυρα και εξελέγη γραμματέας με την πρώτη.

Στη συνέχεια, έγιναν οι εκλογές για τη σύνθεση των δύο Επιτροπών του δήμου, της Οικονομικής και της Ποιότητας Ζωής. Στην Οικονομική εξελέγησαν από την πλειοψηφία οι Στ. Ελληνιάδης, Αλ. Αργουδέλης, Μ. Μακριδάκης, Π. Καλογερόγιαννης και Δ. Παρασκευόπουλος, από τον συνδυασμό Μιχαλολιάκου οι Τ. Κάρλες και Χ. Τουμπέκης, από τον συνδυασμό του Δρίτσα η Στ. Μελά, ενώ εξελέγη και ο ανεξάρτητος Αντ. Καλογερόγιαννης.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, από την πλειοψηφία εξελέγησαν οι Στ. Βοϊδονικόλας, Στ. Αντωνάκου, Ν. Καλαμακιώτης, Κ. Σιγαλάκος, Κ. Λαουλάκου και Αν. Χαλκιά, από τον συνδυασμό Μιχαλολιάκου ο Γ. Βοϊδονικόλας και ο Χ. Βουγιουκλάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μ. Σταθάκη και από το ΚΚΕ ο Ηλίας Σαλπέας.


Σχολιάστε εδώ