Ψαρεύει σε λάθος νερά…

Από αυτό το 18,85% πρέπει να ξεκινάει το μέτρημα και όχι από το τι… ψάρια (Καρατζαφέρης κ.λπ.) θα πιαστούν στην απόχη, όπως προτείνουν μετοικήσαντες. Περαστικοί θα είναι όποιοι… τσιμπήσουν, προσδοκώντας σε ανταλλάγματα. Χρειάζεται, όπως λένε, αλλαγή στους σχεδιασμούς που κάνουν οι κατοικούντες το Μαξίμου, τους οποίους κατηγορούν ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη λογική της Πολιτικής Άνοιξης. Και όσο δεν ξεκολλάνε τόσο το καράβι θα συνεχίζει να πλέει προς τα βράχια…

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τα δύο προηγούμενα χρόνια, φέτος οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας ήθελαν να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση του Αντ. Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικό είναι ότι ο γραμματέας Α. Παπαμιμίκος, συνοδευόμενος από ομάδα κομματικών στελεχών, ανέβηκε αρκετές ημέρες νωρίτερα στη συμπρωτεύουσα για τις σχετικές προετοιμασίες. Άλλαξαν ακόμη και τον χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργού, προκειμένου να χωρέσει περισσότερος κόσμος. Θέλησαν να συνδυάσουν το γεγονός αυτό με τις εξαγγελίες για μειώσεις φόρων, για μέτρα ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων κ.ά.

Απρόσμενο… δώρο χαρακτήριζαν κυβερνητικοί παράγοντες τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί εξόδου της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που η Συμμαχία έχει αναλάβει δράση για τον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία. «Να τα ακούν αυτά οι ξένοι για να ξέρουν τι τους περιμένει έτσι και αφήσουν να γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας», έλεγαν χαρακτηριστικά. Άλλοι πάλι κυβερνητικοί, πιο ψύχραιμοι, παρατηρούσαν ότι τέτοιου είδους «εξαγγελίες», ενώ ο πρωθυπουργός μετείχε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ζημιώνουν τη χώρα από πολλές απόψεις. Ενδόμυχα, ωστόσο, το πιθανότερο είναι να βλέπουν τα… οφέλη από τις αναφορές των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις 6 Οκτωβρίου, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015. Στον οποίο προϋπολογισμό θα πρέπει να εγγραφούν και οι μειώσεις φόρων που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει υπολογίσει τις απώλειες εσόδων, να έχει βρει τρόπο να καλύψει την «τρύπα» που θα δημιουργηθεί και, το κυριότερο, να έχει πάρει την έγκριση της «τρόικας».


Σχολιάστε εδώ