Υπομονή και συμμετοχή ζήτησε ο Γ. Μώραλης

Από πολύ νωρίς πολύς κόσμος συνωστιζόταν στην είσοδο για να μπει, αλλά πολλοί που δεν είχαν πρόσκληση παρέμειναν έξω. Κι αυτοί που είχαν όμως πρόσκληση ταλαιπωρήθηκαν πολύ μέχρι να μπουν στο θέατρο, γιατί ο έλεγχος που γινόταν στην είσοδο ήταν εξαιρετικά αργός.

Στην τελετή της ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, ο οποίος ευχήθηκε καλή και αποδοτική θητεία σε όλους. Οι σύμβουλοι (δημοτικοί και διαμερισματικοί) του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ δεν ορκίστηκαν στο ιερό Ευαγγέλιο. Οι επικεφαλής των δύο συνδυασμών Θοδωρής Δρίτσας και Ελπίδα Παντελάκη τόνισαν ότι δεσμεύονται στην προσωπική τους τιμή και υπόληψη πως θα κάνουν τα πάντα για να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό του απλού πολίτη. Ο επικεφαλής του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής Ν. Κούζηλος οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών, για να ορκιστεί και για να υπογράψει στο σχετικό πρωτόκολλο. Εκείνοι που χειροκροτήθηκαν πιο πολύ απ’ όλους, όταν πήγαν να υπογράψουν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας, εκτός του Γ. Μώραλη, ήταν οι Π. Κόκκαλης, Χ. Αγραπίδης, Αντ. Νικοπολίδης, Χ. Ζηλάκου, Γ. Δαβάκης, Τ. Καλογερόγιαννης, Τ. Αβραμίδης, Δ. Παρασκευόπουλος, Χ. Σδρένιας, Κ. Λαουλάκου και Ν. Καρβουνάς από την πλειοψηφία και οι Β. Μιχαλολιάκος, Π. Καλαγιά, Τ. Κάρλες, Ηλ. Σαλπέας, Σ. Βουράκης και Απ. Καλογερόγιαννης από τη μειοψηφία. Σεισμός έγινε όταν υπέγραψε ο Β. Μαρινάκης, ο οποίος παρέμεινε αρκετή ώρα στη σκηνή και χαιρετούσε τον κόσμο.

Στη σύντομη δήλωσή του, ο Γ. Μώραλης ζήτησε από τους Πειραιώτες υπομονή και συμμετοχή και τόνισε ότι το στοίχημα που έχει βάλει με τη βοήθεια όλων θα το κερδίσει, ότι θα είναι δήμαρχος όλων των Πειραιωτών γιατί στον αγώνα δεν περισσεύει κανένας. Δήλωση-δέσμευση ότι θα είναι πάντα δίπλα στους Πειραιώτες και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για την πρόοδο της πόλης έκανε και ο Β. Μαρινάκης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι πρώην υπουργοί Τ. Νεράντζης και Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος καθόταν δίπλα στον Β. Μαρινάκη στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, ο βουλευτής Κ. Κατσαφάδος, ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Χρήστου και άλλοι. Πολύ ωραίο ήταν το κλείσιμο της εκδήλωσης με την παρουσία πιανίστα και σοπράνο από τη Λυρική Σκηνή, που απέδωσαν υψηλού επιπέδου έργα και ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους με τα «παιδιά του Πειραιά», τα οποία τραγούδησε όρθιος όλος ο κόσμος. Να σημειωθεί ότι δεν έγινε κανένα επεισόδιο από τους οπαδούς της ΧΑ και αντιφασίστες.

Στον Κορυδαλλό

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο ισόγειο του Δημαρχείου, η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και του νέου 41μελούς δημοτικού συμβούλιο Κορυδαλλού. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους δημότες για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, ανανεώνοντας την εντολή στον ίδιο και την παράταξή του για τρίτη συνεχή θητεία. Κάλεσε όλες τις παρατάξεις να συγκλίνουν σε όσα θέματα συμφωνούν και να εργαστούν από κοινού και, όπου αποκλίνουν, να υπερβούν διαφορές και να συνεργαστούν για το μέλλον και την πρόοδο της πόλης και των πολιτών.

Στο Πέραμα

Με την παρουσία βουλευτών, αιρετών της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθους δημοτών πραγματοποιήθηκε και στο Πέραμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Περάματος. Ο νέος δήμαρχος Περάματος Ιωάννης Λαγουδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

«Ο σημερινός όρκος δεν έχει απλώς μια τυπική, τελετουργική σημασία. Μέσω αυτού του όρκου δεσμευόμαστε για μια νέα προσπάθεια, για ένα νέο έργο, εκτιθέμεθα στην κρίση του αύριο, υποσχόμενοι, από σήμερα και όσο πιστότερα γίνεται, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας για την ανάδειξη μιας άλλης πόλης που θα φανερωθεί μπροστά μας: Μια πόλη ανθρώπινη – σύγχρονη – καθαρή. Μια πόλη δημιουργική. Μια πόλη ανοιχτή και φιλόξενη, απαλλαγμένη από μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές και φασιστικές συμπεριφορές. Μια πόλη της εργασίας, του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής αναβάθμισης. Για μια τέτοια πόλη δίνουμε τη σημερινή υπόσχεση και διαβεβαίωση ότι θα αγωνιστούμε».


Σχολιάστε εδώ